Apraksts

Ir iznācis brīvdabas gastronomisko piedzīvojumu komplekts ”Ēst ir tavā dabā”, kurā iekļauta rokasgrāmata ar padomiem un receptēm no 12 labākajiem Latvijas šefpavāriem par to, kā radoši gatavot veselīgas maltītes brīvā dabā un dubultā DVD porcija, kurā servētas 17 Vides Filmu Studijas radītas gastronomisko piedzīvojumu filmas un citas noderīgas lietas – karte ar labākajām piknika vietām, sērkociņi iekuram, sāls maltītei un videi draudzīgi galda piederumi.
Pirms kāda laika Vides Filmu Studija uzsāka jaunu eksperimentu, izvelkot labu šefpavāru no viņa virtuves un paņemot viņu pārgājienā, lai mācītos gatavot ēst brīvdabā ar ierobežotiem resursiem. Un tā radās piedzīvojumi, kuri visi tika nofilmēti.

„Šis ir veiksmīgs mēģinājums ne tikai izpētīt, bet arī uzlabot latviešu iesīkstējušās ēšanas tradīcijas. Katrs, kas iepazīs „Ēst ir tavā dabā” gardēža kastītes saturu, spēs pagatavot teju desmit tūkstošus jaunu latviešu nacionālo ēdienu, lai beidzot varētu aizmirst zirņus ar speķi,” stāsta viens no grāmatas autoriem Māris Olte.

“Mēs parādīsim, ka pilnīgi pietiek ar ugunskuru, nazi, makšķeri...un mūsu padomu, lai mežā ēstu ar baudu un izvairītos no aizcietējušiem vēderiem un nepatiku pret vienveidīgo un negaršīgo ēdienu”, saka restorāna “Kaļķu vārti” šefpavārs Ēriks Dreibants.

„Ēst ir tavā dabā” komplektā ir iekļauta Māra Oltes gastronomisko piedzīvojumu klade, kas sarakstīta divu gadu laikā septiņpadsmit ceļojumos brīvā dabā. Rokasgrāmatā atrodamas 55 labākās receptes ar pavāru komentāriem un bildēm un vērtīgi padomi, kas ikvienu lasītāju padarīs par vēl gudrāku dabā gājēju un iemācīs brīvā dabā uzmeistarot ne tikai pannu, bet arī cepeškrāsni. Divos DVD diskos ir vairāk kā 8 stundas acīm un ausīm baudāmu labumu – pārgājienos ar šefpavāriem safilmēto piedzīvojumu filmas.

Iesaki draugiem