Apraksts

Trūmens Kapote (1924–1984) ir viens no savas paaudzes izcilākajiem amerikāņu rakstniekiem – dīvainis ar bezgalīgām alkām pēc dzīves un brīvības, talantīgs uzdzīvotājs, kurš aiz sevis atstājis bagātīgu mantojumu. Trūmena Kapotes stils ir filigrāni izstrādāts. Viņš ir rakstījis stāstus, romānus, atmiņu tēlojumu, lugas, kinoscenārijus saviem darbiem, reportāžas, ceļojumu un personu aprakstus. T. Kapote divreiz saņēmis O. Henrija piemiņas balvu īso stāstu žanrā.
Izcilais amerikāņu rakstnieks Trūmens Kapote savā meistardarbā „Brokastis Tifanijā” radījis apbrīnojamu sievietes tēlu. Viņas asprātība un naivums nebeidz apburt joprojām. Tāda paša nosaukuma filma ar kinodīvu Odriju Hepbernu galvenajā lomā kļuvusi par vienu no visu laiku izcilākajiem kinomākslas šedevriem.
Grāmatā iekļauti vēl trīs no Trūmena Kapotes pazīstamākajiem stāstiem – „Ziedu namiņš”, „Dimantu ģitāra” un „Ziemassvētku atmiņas”, kas vēstī par divām nevainīgām būtnēm – mazu zēnu un vecu sieviņu, zēna labāko draudzeni. Stāstu maigi sentimentālā forma slēpj skarbas patiesības kodolu.
No angļu valodas tulkojusi Tamāra Liseka.

Iesaki draugiem