Apraksts

Burkāni ir latviešu ēdienu tipiska sastāvdaļa. Tos izmanto, piemēram sklandrauša pildījumā un sautējumā kopā ar zaļajiem zirnīšiem. Savukārt savienojumā ar kartupeļiem un kāpostiem – salātos, zupās, sacepumos, piedevās – tie ir klasiska vērtība. Turklāt koši oranžā krāsa padara burkānus tik kārdinošus! Būtiski ir tas, ka šie dārzeņi satur karotīnu, kas cilvēka organismā pārvēršas par A vitamīnu.
Tātad – ne dienu bez burkāniem vai to ēdieniem!
Izdevumā sniegtas receptes zupām, salātiem, piedevām, pamatēdieniem, kūkām, sacepumiem un pankūkām, kuru gatavošanā izmanto burkānus. Veselīgi ir izdevumā aprakstītie burkānu dzērieni, kas ir tikpat vērtīgi kā pavasaros tecinātās bērzu sulas.
Jums noteikti garšos autores aprakstītā

Burkānu sula ar medu.

200 ml burkānu sulas
2 ēdamkarotes saldā krējuma
1 tējkarote vijīga medus
Visas sastāvdaļas kopā labi samaisa vai saputo.

Grāmata ietilpst sērijā "Lolitas virtuve", kur piedāvātas veselīgu un mūsdienīgu cienastu receptes. To sastādītāja Lolita Šelvaha ir LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakutātes mājturības un mājsaimniecības skolotāju studiju programmas docētāja.

Iesaki draugiem