Apraksts

Jaunais mācību līdzekļu komplekts ir veidots pēc tiem pašiem metodiskajiem principiem kā pedagogu un skolēnu atzinīgi novērtētais komplektizdevums vēstures mācīšanai 8. klasē „Vēsture pamatskolai. Jaunie laiki”.
Mācību komplektā 9. klasei aplūkots laikposms no 20. gadsimta sākuma līdz mūsdienām. Atsevišķā grāmatā apkopotās Latvijas vēstures tēmas veido nedaudz vairāk par pusi no mācību materiāla, tādēļ to var mācīt gan atsevišķi, gan integrēti ar pasaules vēsturi, lai veicinātu piederības izjūtu Latvijai, stiprinātu demokrātiju, parlamentāru valsti, patriotismu.
Šodienas prasības vēstures mācīšanai un arī izglītībai kopumā rosina meklēt jaunas pieejas, jaunus materiālus, lai skolēni varētu sekmīgāk strādāt gan skolotāja vadībā, gan patstāvīgi. Mūsdienās skolēnu interesi par apgūstamo tēmu nodrošina mācību materiāla daudzveidība – autora teksts, rakstītie vēstures avoti, attēli, kartes, diagrammas, laika līnijas, daiļliteratūras fragmenti, mākslas darbi, svarīgāko jēdzienu skaidrojumi un daudzveidīgas uzziņas. Mācību grāmata “Latvija 20. gadsimtā” sniedz arī plašu informāciju par pagātnes notikumiem un personībām.

Iesaki draugiem