Apraksts

Dāņu pasaku karalis Hanss Kristians Andersens ar saviem brīnišķajiem darbiem jau vairāk kā simt gadu iepriecina gan mazus, gan lielus lasītājus. Atzīmējot rakstnieka 200. dzimšanas dienu, arī Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā pasaku izlasi, kurā apkopoti četri darbi ar mākslinieces Agijas Stakas ilustrācijām.
Neglītais pīlēns. Brīnumains stāsts par to, cik daudz pāridarījumu jāizcieš mazajam citādajam, līdz viņš pārvēršas par cēlāko un skaistāko, kuru apskauž iepriekšējie ņirgas un pēlēji: katram ir cerība, katram ir iespēja – tici, un arī tu reiz pārvērtīsies par gulbi.
Cūkgans. Gadās arī otrādi – tam, kam ir visas iespējas, gribas vēl vairāk, turklāt dažreiz ne pašu vērtīgāko. Kaprīzā princese tiek sodīta par to, ka nonicinājusi skaisto rozi un lakstīgalu, bet nevērtīgas rotaļlietas dēļ gatava bučot cūkganu.
Nāriņa. Mazā, nesavtīgā sirsniņa, kas mīlestības vārdā upurē savu skaisto balsi, bezrūpīgo dzīvi tēva pilī, lai kļūtu par cilvēku un būtu līdzās iemīļotajam, pat pēc prinča apprecēšanās ar citu nespēj viņam atdarīt ar ļaunu, kaut arī ar to atgūtu iepriekšējo dzīvi.
Pieci zirņi no vienas pāksts. Piecus draiskulīgus zirņus no vienas pāksts zēns ar rotaļu bisi aizšauj plašajā pasaulē. Trīs no viņiem nokļūst baloža guzā, ceturtais jūtas varen ievērojams, jo nonācis ielas notekā un briest arvien lielāks. Un tikai piektais, nokļuvis jumtistabas logā šķirbā, dāvā dzīvesprieku slimai meitenei.

Iesaki draugiem