Apraksts

English-English Mini-Dictionary ir vārdnīca, kas domāta angļu valodas apguvei vidējam zināšanu līmenim. Vārdnīca veicina sociokultūras un valodas kompetenču pilnveidošanu, kā arī palīdz skolēniem sagatavoties 9. klases angļu valodas noslēguma pārbaudījumiem. Vārdnīca sastādīta tā, lai skolēniem būtu iespējams papildināt aktīvo un pasīvo vārdu krājumu, atkārtot un nostiprināt galvenās gramatiskās tēmas, kā arī apgūt vārdu darināšanas principus.
Mini-Dictionary ievadā doti vārdnīcā izmantotie izrunas simboli un saīsinājumi. Vārdnīcā galvenokārt ievietoti vārdi, kas sastopami pamatskolas mācību komplektā Challenge, tomēr vārdnīcu iespējams izmantot arī kopā ar jebkuru citu angļu valodas mācību grāmatu. Vārdnīcā ievietota vārda izruna, skaidrojums angļu valodā, vārda tulkojums latviešu valodā un vienkārši piemēri, kas parāda vārda izmantošanu un nozīmes.
Vārdnīcā iekļauti trīs pielikumi. Pielikums I sastāv no neregulāro darbības vārdu tabulas, modālajiem darbības vārdiem, īpašības vārdu salīdzināmajām pakāpēm, personvārdiem, artikulu lietošanas likumiem, lietvārdu daudzskaitļa darināšanas, piederības locījuma veidošanas likumiem un frāzes verbiem.
Pielikumā II piedāvāti dažādas grūtības pakāpes uzdevumi. Šajā pielikumā iekļautie uzdevumi (teikumu veidošana, nepieciešamā vārda ievietošana, atbilžu izvēle u.c.) veicina aktīvu vārdnīcas lietošanas prasmju pilnveidošanu.
Pielikumā III iekļauti vārdi un izteicieni, kas attiecas uz konkrētām tēmām. Izmantojot šo pielikumu, skolēni var veidot dialogus vai rakstu darbus.

Iesaki draugiem