Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Slepkavību nodaļas vadītājs Markuss Jakobsens un viņa labākais izmeklētājs Karls Merks kopīgi izmeklē senu lietu, kura Jakobsenā joprojām ir atstājusi dziļas pēdas. Sirdi plosoša pašnāvība 2020. gadā ir likusi pievērsties tai atkal, un drīz Q nodaļa saskaras ar šausminošu lietu mudžekli, kas izaug viņu acu priekšā. Pavisam īpašs uzdevums piespiež Rozi, Asadu, Gordonu un Karlu strādāt kopā ciešāk nekā jebkad.

Vairāku cilvēku nāves ir nomaskētas kā nelaimes gadījumi vai pašnāvības, taču, kad Q nodaļa tajās iedziļinās, neaptverama shēma sāk norādīt uz kaut ko daudz briesmīgāku un viss liecina, ka drīz būs jāmirst vēl kādam...

Cīņā ar laiku un apgrūtinošajiem koronavīrusa ierobežojumiem Q nodaļa ar ierasto apņēmību un humoru ķeras pie darba, lai novērstu šī cilvēka šaušalīgo nāvi.

Tikmēr kāda cita lieta no pagātnes lēnām apņem Karlu gluži kā žņaudzējčūska, kas beidzot saodusi savu medījumu.

Jusi Adlers-Olsens ir dāņu rakstnieks, kura radītie detektīvromāni par Q nodaļu tiek tulkoti un izdoti 42 valstīs un pārdoti daudzos miljonos eksemplāru. Rakstnieks saņēmis arī vairākas literārās balvas, tostarp Glass Key par gada labāko skandināvu kriminālromānu, The Barry Award un nomināciju Gada romāns Japānā.

No dāņu valodas tulkojusi Dace Deniņa.


Jusi Adlers-Olsens, kā allaž, ir uzrakstījis ne tikai lielisku kriminālromānu, tas ir arī stāsts par būtiskām morāles dilemmām, atriebību un bezspēcību.
Femina

Devītajā sērijas grāmatā par Q nodaļu un Karlu Merku ir viss labam trillerim nepieciešamais: aizraujoša izmeklētāju komandas saspēle un iesaiste, lielisks sižets un neiztrūkstošs pārsteiguma moments finālā...
Booklist

Šķirot lappusi pēc lappuses, visi grāmatas tēli šķietami atdzīvojas... Šim kriminālromānam ir perfekti izstrādāts, apbrīnojams sižets, un tā neparedzamie līkloči piesaista lasītāja uzmanību līdz pat spēcīgajam un emocionāli pārliecinošajam noslēgumam.
Mystery and Suspense Magazine

“Nātrija hlorīds” noslēdzas ar neprātīgu cliffhanger, kas liek ar milzu nepacietību gaidīt pēdējo sērijas grāmatu. Tagad patiešām kļūst nopietni.
Litteratursiden

Iesaki draugiem