Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kur tu biji todien, kad pazuda Līna Stavreda?

Līna Stavreda pazuda pirms divdesmit gadiem. Kāds vietējais zēns atzinās viņas slepkavībā, tomēr līķis tā arī netika atrasts.
Izmeklēšana tika slēgta, un lietas materiāli nav publiski pieejami.
Kopš tā laika Odālenas iedzīvotāji izvairās runāt par to vasaru, nevēloties atsaukt atmiņā nepatīkamo pagātnes notikumu.

Mēs zinām, ka tu atceries...

Līnas slepkava ir atgriezies. Vietējai policistei Eirai Šedīnai tā ir iespēja beidzot atklāt gadiem glabāto noslēpumu, tomēr Odālenas iedzīvotāji labprātāk grib visu aizmirst.

“Pasaules līmeņa skandināvu noir trilleris! Par to runās tāpat kā par “Smillas jaunkundzes sniega izjūtu”, “Sarkankrūtīti” un Millennium triloģiju...”
BookPage

Tūve Alsterdāla ir godalgota zviedru spriedzes romānu autore. “Mēs zinām, ka atceries” 2020. gadā ieguva titulu “zviedru labākais kriminālromāns” un 2021. gadā – Glass Key Award; tas ir tulkots un izdots jau vairāk nekā divdesmit valodās.
Papildu informācija: https://www.tovealsterdal.se/

No zviedru valodas tulkojis Māris Tīts.


Starp daudzajiem mūsdienu kriminālromāniem nav viegli atrast tādu, ko valodas un atklāsmju dēļ gribētos pārlasīt vēlreiz. “Mēs zinām, ka atceries” ir viens no šīs skaitliski nelielās grupas darbiem.
New York Journal of Books

Romāns “Mēs zinām, ka atceries” ir kā kaķa un peles spēle ar vairākiem negaidītiem pārsteigumiem, un vienlaikus tas ir arī ļoti pārdomāts un iejūtīgs skumju, vainas apziņas un atmiņu atspoguļojums.
CrimeReads

Lielisks spriedzes romāns ar daudziem kolorītiem personāžiem un apskaužamu darbības fonu, un bonusā – negaidīts pārsteigums!
Pīters Džeimss

“Mēs zinām, ka atceries” ir tumšs, satraucošs, intriģējošs un izcili uzrakstīts romāns.
Kriss Vitekers

Lasot pēc skandināvu noir žanra labākajām tradīcijām sarakstīto romānu “Mēs zinām, ka atceries”, lasītājs tiek ierauts neuzticības un savstarpējas nepatikas piesātinātā vidē, kas brīžiem pat raisa nemieru... Un atrisinājums ir negaidīts un pārliecinošs. Turklāt Tūve Alsterdāla par Eiru Šedīnu sola rakstīt vēl – un tā ir patiešām iepriecinoša ziņa!
WDR 1, Vācija

Iesaki draugiem