Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Ingrīdas Zaķes pirmais stāstu krājums “Šugerbušs” atver kādu jaunu lappusi latviešu literatūrā. Par saviem varoņiem pati autore stāsta:
“Šugerbušs ir latviešu Misters Bīns. Šugerbušs ir neērts. Kaut kur jau viņš klīst starp mums pats savā nodabā, it kā nevienu netraucē, bet, kad uzduramies viņam kādā sadzīves situācijā, satrūkstamies: kas tas tāds?! Kur tādi rodas! Ko ar tādiem iesākt?
Viņš nav viens. Ap viņu ir tādi paši īpatņi kā viņš. Un katram ir savs stāsts. Stāsti var aizkustināt, var sadusmot vai likt pasmieties. Un varbūt arī aizdomāties...
Ja Šugerbušs kļūtu tikpat populārs kā Misters Bīns, mēs, iespējams, būtu aizpildījuši kādu tukšu nišu latviešu literatūrā un varbūt iepriecinātu kādu daļu lasītāju, kam šādu tekstu pietrūka.”

Asprātīgā, jestrā valodā uzrakstītie neparastie stāsti, kuriem dots apakšvirsraksts “Absurdi stāstiņi vīriešiem”, noteikti ne vien aizpildīs šo tukšo nišu, bet arī raisīs plaša lasītāju loka interesi. Grāmatu vēl saistošāku dara mākslinieka Toma Kalninska īpaši šim krājumam radītās ilustrācijas.

Iesaki draugiem