Apraksts

Britu rakstniekam Metam Heigam viņa dēls reiz esot jautājis: “Kāds Ziemassvētku vecītis bija bērnībā?” Atbildi uz to viņš uzreiz nav varējis sniegt, bet jautājums nedevis mieru. Tad nu, kārtīgi apdomājies, Mets Heigs uzrakstīja šo grāmatu.

Vienpadsmit gadus vecais Nikolass, kuru tēvs mēdz saukt par Ziemassvētku zēnu, savā dzīvē saņēmis tikai divas dāvanas – koka ragavas un rāceņa lelli. Tomēr viņš ir laimīgs, jo tās gatavojuši viņa mīlošie vecāki. Bet kādu dienu, kad tēvs neatgriežas, kā bija solījis, Nikolass dodas uz Ziemeļpolu viņu meklēt.

Pa ceļam zēns iedraudzējas ar īgnu ziemeļbriedi, uzveic draudīgu trolli un atklāj maģisko elfu ciemu Elfhelmu, kuru var saskatīt tikai tas, kurš no sirds tic. Taču liels ir Nikolasa pārsteigums, ka elfu zeme ir pavisam citāda, nekā viņš bija iedomājies, – tajā pat Ziemassvētkos ir aizliegts priecāties. Un Nikolass, iespējams, ir vienīgais, kurš var vērst visu par labu.

Grāmatā lieliski apvienotas pasakas, folklora un jautrība, to brīnišķīgi papildina mākslinieka Krisa Molda ilustrācijas.

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

Iesaki draugiem