Apraksts

Maz ir skaisti uzrakstītu grāmatu, vēl mazāk ir tādu, kas patiesi svarīgas; šis romāns ir gan viens, gan otrs.
The Washington Post

1941. gada jūnijs. Pie durvīm atskan klauvējieni, un piecpadsmitgadīgās Līnas Vilkas dzīve mainās uz visiem laikiem. NKVD arestē Līnu, māti un jaunāko brālīti un izsūta viņus no Lietuvas uz Sibīriju. Apstākļi tur ir briesmīgi, un Līnai ir jācīnās par savu dzīvību un jāpalīdz izdzīvot citiem, arī zēnam, kuru viņa mīl. Riskēdama ar visu, viņa slepeni nodod tālāk zīmējumus ar tajos iešifrētām ziņām, cerēdama, ka tie nonāks pie nometnē ieslodzītā tēva. Bet vai ar šīm ziņām un Līnas drosmi pietiks, lai ģimene varētu apvienoties? Vai ar tām pietiks, lai viņa izdzīvotu?

Daudzkārt apbalvotās bestselleru autores Rūtas Šepetis aizkustinošā un aizraujošā grāmata tagad pieejama grafiskā romāna formā.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


RŪTA ŠEPETIS ir starptautiski atzīta autore, kuras romāni par vēstures tēmām publicēti vairāk nekā 60 valstīs un 40 valodās. Viņas romāni “Starp pelēkiem toņiem”, “Papīra sapņi”, “Jūras sāļums” un “Klusējošās strūklakas” ir izpelnījušies vairāk nekā 40 literārās balvas vai bijuši tām nominēto darbu īsajā sarakstā, kā arī iekļauti vairāk nekā 60 valstu apbalvojamo darbu sarakstos. Romāns “Starp pelēkiem toņiem” tika ekranizēts aktierfilmā “Pelni sniegā”, pēc pārējo romānu motīviem pašlaik top televīzijas filmas vai pilnmetrāžas filmas.
Varat apmeklēt Rūtu Šepetis tīmekļa vietnē rutasepetys.com vai sekot viņai Instagram kontā @RutaSepetysAuthor un Facebook kontā facebook.com/rutasepetys

ENDRŪ DONKINA veidotie grafiskie romāni, bērnu grāmatas un pieaugušo grāmatas ir pārdotas vairāk nekā 10 miljonos eksemplāru visā pasaulē. Viņa grafiskais romāns Illegal (sadarbībā ar Euenu Kolferu) kļuva par bestselleru ASV un Lielbritānijā un ir ieguvis vairāk nekā 40 literārās balvas vai bijis tām nominēts. Viņu jau sen interesē bēgļu un deportēto tēma. Viņš ir rakstījis daudziem starptautiskiem franšīzes projektiem, piemēram, “Betmenam”, “Supermenam” un “Artēmijam Faulzam”.
Varat apmeklēt Endrū Donkinu tīmekļa vietnē andrewdonkin.com vai sekot viņam Twitter un Instagram kontā @AndrewDonkin

DEIVS KOPKA ir grāmatu un komiksu ilustrators, darbojas arī portretējumu jomā. Viņu valdzina mākslas un ilustrācijas plašā spektra izpēte, viņš veltī lielu uzmanību detaļām un tiecas būt tas radošais spēks, kurš vizuālā veidā pauž dziļas literārās tēmas – parasti saistītas ar izdzīvošanas cīņu, kā arī ar humoru un neveiksmēm, kas slēpjas iekšējos konfliktos.
Varat apmeklēt Deivu Kopku tīmekļa vietnē davekopka.com vai sekot viņam Instagram kontā @drawkop un Twitter kontā @DaveKopka

BRENNA LAIVSEJA ir konceptuāla māksliniece un ilustratore, kuru interesē stilizācija un sociālas pārmaiņas, panāktas ar mākslas līdzekļiem. Pašlaik viņa pilnu laiku strādā videospēļu jomā, taču viņas māksla parādās arī komiksu antoloģijās un bērnu aplikācijās.
Varat apmeklēt Brennu Laivseju tīmekļa vietnē milkyway.com vai sekot viņai Twitter un Instagram kontā @milkywayart

Iesaki draugiem