Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kastē, kas caurdurta ar zobeniem, atrod mirušu sievieti, un policija ir neizpratnē – vai tas ir neveiksmīga burvju trika rezultāts vai īpaši nežēlīga slepkavība?

Lietu izmeklē Mina Dabiri, Stokholmas policijas izmeklētāja, kopā ar Vincentu Valderu, mentālistu un psihologu. Tiek atrasta kopsakarība ar kādu citu noziegumu, un izmeklētājiem kļūst skaidrs, ka viņiem ir darīšana ar cietsirdīgu sērijveida slepkavu, kurš jāatrod, pirms tiek nogalināts nākamais.

Temps aizvien paātrinās, un Minai un Vincentam jāapsteidz slepkava – viņiem jāizprot tā domu gājiens –, lai spētu viņu apturēt.

Kamilla Lekberga ir viena no populārākajām mūsdienu zviedru kriminālromānu rakstniecēm. Viņas grāmatas ir izdotas vairāk nekā 60 pasaules valstīs un pārdotas 26 miljonos eksemplāru.

Henriks Fekseuss ir šobrīd spožākā zviedru zvaigzne komunikāciju un mentālās tehnikas jomā – sensacionāls lektors, psiholoģisks iluzionists un domu lasītājs, populāru TV šovu vadītājs un daudzu pasaules bestselleru autors.

Romāns “Kaste” ir abu autoru pirmais kopdarbs, kas aizsāk sēriju, kurā noziegumus izmeklē Mina Dabiri un Vincents Valders.

No zviedru valodas tulkojusi Inga Grezmane.


Sērijveida slepkava, kam patīk burvju triki un slavenu ilūziju atdarināšana, protams, ir kā radīts trillerim, lai paātrinātu jūsu pulsu un izklaidējošā lasāmvielā aizmirstos no ikdienas realitātes. Lekberga un Fekseuss tiešām zina, kā uzrakstīt aizraujošu kriminālromānu prāva ķieģeļa izmērā...
Göteborgs-Posten

Īpaši aizraujošs spriedzes romāns, kas neizbēgami noved līdz zosādai. Nekas cits vairs nav svarīgs, vien vēlme izlasīt visas 688 lappuses bez apstājas. Mina Dabiri un Vincents Valders ir ļoti piesaistošs izmeklētāju duets.
De Telegraaf

Lai gan grāmatas biezums sākotnēji šķiet pārāk iespaidīgs kriminālromānam, tomēr gan sižets, gan varoņu psiholoģiskais portretējums notur lasītāja uzmanību līdz pat grāmatas beigām. Lielisks Lekbergas veikums un pārsteidzošs papildinājums no Fekseusa, rezultātā – pavisam jauna kriminālliteratūras pieredze.
Jyllands-Posten

“Kaste” ir pirmā grāmata Lekbergas un Fekseusa iecerētajā sērijā. Tajā ir gan viltīgi izstrādāts sižets, gan virkne interesantu personāžu, kas neļauj novērsties no grāmatas, līdz nemanot sasniegta beidzamā lappuse. Tagad atliek vien ar nepacietību gaidīt nākamo...
Bogblogger.dk

“Kaste” nenoliedzami ir psiholoģiskais trilleris, un stāsts tā pamatā jūs nepārprotami pārsteigs, turklāt galveno varoņu pāris, kuri zināmos apstākļos katrs ir diezgan nelīdzsvarots, ir lieliski partneri izmeklēšanā.
Fruthulstrup.dk

Šī romāna lappusēs mīt šausmas, to nevar noliegt, kā arīdzan to, ka ir tik aizraujoši sekot katra grāmatas personāža ikdienas gaitām, pirms sasniegts eksplozīvais fināls. Un pēc tam jūs ilgojaties pēc turpinājuma – pēc nākamās Minas un Vincenta izmeklētās lietas.
Le Soir

Pirmā labā ziņa ir tā, ka šis grandiozais opuss ir triloģijas pirmā daļa. Otrā – romānā “Kaste” sākam iepazīt satraucošu izmeklētāju pāri, kuri ir nedaudz traki, bet mums viņi patīk, un arī tas ir traki.
Femina

Iesaki draugiem