Apraksts

“Lielā Ziemassvētku grāmata” ir krāšņi ilustrēts ceļvedis gada skaistākajam laikam – cauri četrām Adventa nedēļām līdz klusajam Svētvakaram un līksmajām Ziemassvētku dienām.

Grāmatā ietverta saistoša informācija, kas sniedz atbildes uz daudziem jautājumiem. Kas ir Advents? Kā radies Adventa vainags? Kāpēc tajā dedzam sveces? No kurienes nāk Ziemassvētku vecītis, kāds ir viņa uzdevums un kā viņu dēvē un gaida citās zemēs? Kas radīja pirmo svētku pastkarti? Kur un kāpēc pirmo reizi rotāta eglīte? Kas patiesībā bija teiksmainā Betlēmes zvaigzne? Kas ir Ziemassvētku himna? Kādi bija pasaulē paši pirmie Ziemassvētki un kā pieredzēt īstu Ziemassvētku prieku mūsu dienās?

Svētku noskaņu radīt palīdzēs latviešu un ārzemju autoru stāsti un dzeja. Grāmatā ievietoti gan pazīstami, gan retāk lasīti Ziemassvētku dzejoļi. Iespējams izdziedāt vai izspēlēt arī populārākās un melodiskākās Ziemassvētku dziesmas – notīm pievienoti arī akordi.
Fotogrāfijām papildinātās receptes iemācīs pagatavot svētku laikam raksturīgus ēdienus un dzērienus. Darbu virtuvē atvieglos praktiski padomi.
Grāmatā soli pa solim rādīts, kā darināt telpu un eglītes dekorus. Gardumus un rotājumus varēs pagatavot ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, jo receptes un rokdarbu apraksti izvēlēti tā, lai ikviens varētu piedalīties to īstenošanā – neatkarīgi no vecuma un pieredzes.

“Lielā Ziemassvētku grāmata” palīdzēs sagatavoties svētkiem un tos nosvinēt tā, lai piedzīvotais prieks nezustu un svētku gaisma starotu pār visu jauno gadu.

Iesaki draugiem