Apraksts

“Mežā un Purvā, īpaši rudenī, var notikt itin viss. Nav izslēgts, ka tas būs ceļš – īsāks vai garāks, plānots vai neplānots –, taču viennozīmīgi TAS atklās par mums to, ko iepriekš neesam pat nojautuši. Vienalga, vai esam Meža dīvainīši vai Purva briesmonīši, vai vispār no kaut kādas Galvaspilsētas. Un nebūs svarīgi, kas esi tu – sieru mīlošs Mikausis vai skolotājs Plikausis, pati labākā apkopēja pasaulē Vilma vai kriminālā ekselence. Svarīgi būs iet un piedzīvot.”

“Mikaušu grāmata” – pasaka Lieliem bērniem 100 stāstos – vēsta par iztēles uzburtu meža un purva radījumu dēkaino dzīvi, kurā ir daudz paralēļu ar mums pazīstamo realitāti. Grāmatā savijas piedzīvojumu stāsts, detektīvlīnija un sadzīves ainiņas no bērna un pieaugušo skatpunkta.
Ar mīļumu un humoru, kā rotaļādamās autore asprātīgi un smeldzīgi vēstī par nopietnām tēmām, un tekstā ieslēptie nozīmes slāņi uzrunās gan lielos, gan mazos lasītājus.

Agnese Reķe (1972) sauc sevi par salaspilieti. Liepājas Pedagoģijas akadēmijā iegūts bakalaura grāds kultūras darba vadībā, bet dzīves līkloči veduši cauri kultūras, tirdzniecības un administratīvā darba jomām.
Rakstīt paticis kopš bērnības, un 2021. gadā ar pseidonīmu Nezālīte iznācis dzejas rindu krājums “Arbūzs”, kas dāvināts bibliotēkām.

“Mikaušu grāmata” ir autores pirmais vērienīgais prozas darbs, kas ieguvis žūrijas atzinību Lasīšanas veicināšanas projekta “Bibliotēka” rīkotajā jauno rakstnieku konkursā.

Grāmatas vāka dizaina un ilustrāciju autore Inga Actiņa.

Darbs izdots ar Salaspils novada domes atbalstu.

Iesaki draugiem