Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Visus krājumā “Nemierīgās dvēseles” iekļautos stāstus caurauž vienots vadmotīvs – cilvēka saskarsme ar tā saucamo “neredzamo pasauli”, dīvainu, noslēpumainu un neizpētītu dimensiju, no kuras mūs šķir dabas radīta aizsargsiena. Reizēm gadās, ka drošības barjera nezināmu iemeslu dēļ kļūst vājāka, ielaižot “tās puses” būtnes mūsu ikdienas dzīvē, un tad parasti sāk risināties dīvaini un neizskaidrojami notikumi, kuri tiek nodoti no paaudzes paaudzei, ar laiku kļūstot par leģendām, nostāstiem un ticējumiem.

Viduslaiku ceļotāji allaž savās hronikās rakstījuši par Latviju (Livoniju) ar bijību un bailēm kā par burvju, raganu un vilkaču zemi, kas pārpilna baisu parādību. Un tiešām – ja papēta senos rakstus un folkloras avotus, no pagātnes tumsības paceļas visai draudīgi tēli, no kuriem daži, ļoti iespējams, nekur nav pazuduši arī mūsu dienās...

Guntis Tālers (Zariņš) veiksmīgi debitēja Apgāda Zvaigzne ABC romānu konkursā ar romānu “Pēdējais klients” (2022), kurš ieguva pirmo vietu un jau iemantojis daudzu lasītāju atzinību. Rakstnieks dzīvo un strādā Tukumā un literāro talantu slīpējis Latvijas Rakstnieku savienības prozas meistarklasēs.

Grāmatas vāka dizaina un ilustrāciju autors Artūrs Bērziņš.

Iesaki draugiem