Apraksts

Kad detektīvbirojā ierodas satrauktā, izspūrusī Edija Ledvela un vēlas runāt ar privātdetektīvi Robinu Ellakotu, Robina netiek gudra, kā risināt šo situāciju. Edija ir viena no populārās animācijas filmas “Piķamelnā sirds” autorēm, un viņu neatlaidīgi vajā kāds noslēpumains tīmekļa lietotājs ar niku “Anomija”. Edija izmisīgi vēlas noskaidrot, kas Anomija ir īstenībā.
Robina atbild, ka viņas detektīvaģentūra šeit nevarēs palīdzēt, un dažas dienas vairs nedomā par šo starpgadījumu, līdz izlasa šokējošo ziņu, ka Edija ir noslepkavota Haigeitas kapsētā – vietā, kur risinās “Piķamelnās sirds” darbība.
Robina un viņas kolēģis Kormorans Straiks sāk izmeklēšanu, lai noskaidrotu Anomijas patieso identitāti. Visu vēl sarežģī neskaitāmie anonīmu tīmekļa lietotāju grupējumi, dažādi biznesa interešu un ģimeņu konflikti, un šīs lietas izmeklēšana liek abiem detektīviem sasprindzināt spēkus līdz pēdējam – turklāt tā apdraud Straiku un Robinu nepieredzētos un briesmīgos veidos...

Romāns “Piķamelnā sirds” ir sestais, kura galvenie varoņi ir Kormorans Straiks un Robina Ellakota.

Roberts Galbraits ir Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms, kuru viņa izmanto, rakstot kriminālromānus. Visi romāni par Straiku ir atradušies pirmajās vietās nacionālajos un starptautiskajos bestselleru sarakstos un ir adaptēti televīzijas seriālam, ko producē Brontë Film and Television.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


“Piķamelnā sirds” ir aizraujošs, velnišķīgi smalks detektīvromāns, īsts meistardarbs. Satriecoša lasāmviela, plašs, sazarots, elektrizējošs spriedzes romāns ar klasiska 19. gadsimta “sabiedrības romāna” atvēzienu un amplitūdu, turklāt nostrādāts nevainojami precīzi.
Irish Independent

Lielisks, blīvi savērpts, saistošs detektīvromāns. Katra grāmata Robertam Galbraitam ir labāka par iepriekšējo.
Sunday Independent

Aizraujošs detektīvu darbs, īsti svētki lasītājiem.
BEST

Šajā romānā ar satriecošu gotisku nokrāsu apvienojas tradicionālie un mūsdienīgie elementi, tam piemīt meistarīgs vēriens.
Financial Times

Iesaki draugiem