Apraksts

Pieci stāsti no nākotnes.
Laipni lūgti “Žurku salas” pēcpandēmijas Amerikā, kur sabiedrības elite gaida, kad to evakuēs no debesskrāpja virsotnes, bet vienkāršo ļaužu masas ielās cīnās par izdzīvošanu. Citā stāstā psihologs, kurš vienlaikus ir arī karteļu algots slepkava, cenšas glābt kāda bērna dzīvību, vēl citā – divi labākie draugi, kuri iemīlas vienā un tajā pašā meitenē, dara visu, lai gūtu uzvaru, un vēl kāds, kurš pēta mūžīgo dzīvi, vienlaikus vēlēdamies kaut ko aizmirst un iznīcināt...

“384 lappuses, kas izraisa saltus drebuļus.
Gļēvuļiem neiesakām!”
The Millions, ASV

Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir viens no pasaulē slavenākajiem kriminālromānu autoriem. Viņa grāmatas ir pārdotas vairāk nekā 45 miljonos eksemplāru un tulkotas vairāk nekā 50 valodās. Jū Nesbē ir sajūsminājis lasītājus un kritiķus ar romānu sēriju par izmeklētāju Hariju Holu un saņēmis daudzas balvas, to skaitā Stikla atslēgas balvu un Grāmattirgotāju balvu.

No norvēģu valodas tulkojusi Dace Deniņa.


Jū Nesbē ir filozofisku trilleru autors un literārs līnijdeju dejotājs, kurš eleganti balansē uz robežšķirtnes starp klasisku kriminālromānu un māksliniecisku kontemplāciju un nenoteiktību. Viņa spalva ir asa, personāži – uzticami un fons – biedējošs savā baroka stila reālismā. Viņš ir mūsdienu Šekspīra nelietis, Stīvenkinga sprediķotājs no dvēseles dzīlēm un augsti godājams norvēģu stāstnieks.
Berlingske, Dānija

Jū Nesbē mums piedāvā jaunu, aizraujošu stāstu krājumu, cerams, par ļoti tālu un distopisku nākotni. Krimināldarbu autora talants un prasme manipulēt ar šausmām un bailēm nav noliedzama.
Politiken, Dānija

“Žurku sala un citi stāsti” ir vienlaikus izklaidējoši un biedējoši, tos ieteicams uzņemt nelielās devās... Tomēr tie ir izcili labi uzrakstīti un to autors ir nepārspējami talantīgs.
Dagens Næringsliv, Norvēģija

Asinis stindzinošais Nesbē! Pieci stāsti. Daudz vardarbības. Spēcīgas emocijas. Nekļūdīgi Nesbē! Literāra intensitāte, kura neatstāj vienaldzīgos. Tieši stāstos vislabāk atklājas Nesbē meistarība!
Verdens Gang, Norvēģija

Iesaki draugiem