Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Senajā Ēģiptē kaķi esot bijuši dievi.
Kaķi joprojām to nav aizmirsuši.
Par to ir pilnīgi pārliecināti arī trīs runči – Rūdis, Osvalds un Ādolfs –, šīs grāmatas galvenie varoņi. Viņi mitinās tepat, kādā Rīgas daudzdzīvokļu namā, un laipni atļauj tur dzīvot arī “savam cilvēkam” – šīs grāmatas autorei.

Šī grāmata ir Latvijā pirmā kaķu dzīves cēloņsakarību hronika un vienlaikus – enciklopēdija. Lieliska dāvana jebkuram kaķcilvēkam, patiesībā viņa kaķim, jo tā pedagoģiski iedarbosies uz saimnieku.”
Rakstniece Maija Pohodņeva

Grāmatas autore Olita Tidomane ir datorgrafiķe un ikdienā strādā, veidojot žurnālu un laikrakstu maketus. “Trīs runči un viņu cilvēks” ir autores debijas grāmata, kas tapusi, pateicoties portāla Facebook domubiedru grupā “Kaķu foto. Stāsti” publicētajiem īsajiem stāstiņiem, kuri kļuva ļoti populāri.

"“Trīs runči un viņu cilvēks” ir datordizaineres Olitas Tidomanes pirmā grāmata. Tajā apkopoti garšīgākie, pamācošākie, emocionālākie un interesantākie fragmenti no autores vairāku gadu garumā rakstītās Facebook dienasgrāmatas par trim kaķiem Osvaldu, Ādolfu un Rūdi. Tapusi grāmata, ko var izraut cauri vienā naktī, bet var arī lasīt lēni, iedziļinoties un noskrumšķinot pa zināšanu gabaliņam sava personiskā kaķa labā.
Šī grāmata ir Latvijā pirmā pilnā kaķu dzīves cēloņsakarību hronika un enciklopēdija vienlaikus. Ja jums mājās vēl nav pūkainā “mamutiņa”, tad, šo grāmatu izlasot, sapratīsiet, cik daudz jūsu dzīvē vēl pietrūkst. Ja jums jau ir murrātājs vai vairāki, tad šis ir piemērots lasāmgabals, lai kļūtu par labāku cilvēku savam lolojumam. Un vēl tā ir lieliska dāvana jebkuram kaķcilvēkam, patiesībā viņa kaķim, jo tā pedagoģiski iedarbosies uz saimnieku. 
Neviens cilvēks nevar uzzināt visu par šo noslēpumaino dzīvnieku, bet papūlēties to izprast ir gandrīz samuraja ceļš – pilns izaicinājumu, un, jā, arī grūtību. Kaķis ir arī mazliet pārdabiska būtne, jo “kaķa faktors” nenoliedzami izmaina cilvēka pasaules uztveri. No paša saimnieka atkarīgs – cik dziļi. Ir divi varianti – vai nu peļu junkurs ir vienkārši “tas” – saimniecībā noderīgs personāls, ko patīkami paglaudīt, vai nu arī mums tiek atļauts pilntiesīgi dzīvot ar kaķi, iegūt viņa draudzību, mīlestību un… Un, protams, arī visus ne tik labos gājienus, uz kuriem spējīgs luteklis, kuram, piemēram, naktī kļūst garlaicīgi.
Kam šī grāmata noteikti nebūs noderīga? Tiem, kuri uzskata kaķus tikai par izklaidējošiem vilnas izstrādājumiem vai “čībmīžiem”, jo grāmata vēsta par spēju saprast tos, kuri nerunā, un bezgalīgi mīlēt tos, kuri mēdz būt negantnieki. Vēl “TRĪS RUNČI UN VIŅU CILVĒKS” stāsta par to, ka vienatne nebūt nav vientulība, bet skumjas, grūtības, slimības un citas nelaimes ietekmē mūs tikai tik tālu, cik to ļaujam. Kā arī par to, ka uzmundrinājums, prieks un atbalsts ne vienmēr nāk no cilvēkiem, jo arī neliela kaķa siltais sāns spēj aizturēt paprāvu vētru – sevišķi, ja viņš pagūst iespraukties starp nepatikšanām un savu cilvēku. Un viņi to spēj – par beznosacījumu mīlestību atmaksājot saimniekam ar korektu un neuzbāzīgu aizbildniecību. 
Kaķi ir svētība katrai mājai, kuri viņi ieņem siltāko vietu saimnieka sirds tuvumā."
Maija Pohodņeva, rakstniece, romāna “Kaķu vārdotāja” autore

Iesaki draugiem