Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Onni Rellonens ir nonācis dzīves strupceļā. Vienīgo izeju šķietami piedāvā revolveris un nomaļš šķūnis. Tomēr, nonācis pie šķūņa, Onni pārsteigts atrod priekšā kādu, kurš paspējis šajā vietā nokļūt pirmais: pulkvedis Hermanis Kempainens tur stāv ar neilona cilpu ap kaklu.
Abi vīri saprot, ka viņiem ir daudz kopīga, un apņemas turpmāk viens otru atbalstīt. Viņi ievieto arī sludinājumu vietējā avīzē, aicinot atsaukties citus depresijas nomāktos ļautiņus, un pavisam īsā laikā saņem vairāk nekā 600 vēstuļu. Saprotot, ka daudzumā ir spēks, Rellonens un Kempainens nolemj dibināt pašnāvnieku biedrību, lai ikvienam palīdzētu sasniegt iecerēto mērķi. Un tās jaunie biedri uzsāk ceļojumu pāri visai Eiropai, lūkojot pēc labākās vietas masu pašnāvībai...

“Apburošās masu pašnāvības” ir vislabākās zāles pret depresiju, 
daudzkārt iedarbīgākas par prozaku.
Lire, Francija

Arto Pāsilinna (1942–2018) ir viens no slavenākajiem somu rakstniekiem. Viņš sarakstījis trīsdesmit piecus romānus un neskaitāmus citus darbus. Viņa grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 40 valodās un pārdotas vairāk nekā 8 miljonos eksemplāru, pēc to motīviem ir uzņemtas filmas un iestudētas lugas. Romāns “Apburošās masu pašnāvības” Somijā pirmoreiz tika publicēts 1990. gadā.

No somu valodas tulkojusi Gunta Pāvola.


Par spīti pirmajam iespaidam, ko rada virsraksts un pirmās lappuses, šī grāmata patiesībā ir slavas dziesma dzīvei, kura spēj izturēt ļoti daudz un vēlas vien atrast savu vietu ārpus konformisma. Dzīve nav viegla, bet, sastopot cilvēkus, kuru domas un izjūtas ir līdzīgas mūsējām, mēs spējam no jauna apsvērt dažus lēmumus. “Apburošās masu pašnāvības” ir kā uzaicinājums draudzēties un dalīties nevis virspusīgi, bet tā, lai savstarpēji bagātinātos, iegūstot jaunu perspektīvu, jaunas cerības un vēlmi dzīvot.
Nico J. Genes blogs

Romāns “Apburošās masu pašnāvības” ir vislabākās zāles pret depresiju, daudzkārt iedarbīgākas par prozaku.
Lire, Francija

Lūdzu, nemēģiniet izdarīt pašnāvību, iekams neesat izlasījuši šo grāmatu!
Lecture Ecriture, Francija

Arto Pāsilinnas romāns “Apburošās masu pašnāvības” liek skaļi smieties un vienlaikus izraisa dziļu līdzjūtību; tas ir kā filma par ceļojumu, kurā pašnāvību tēma tiek apspriesta izklaidējošā veidā.
Deia, Spānija

Autoram ir izcili izdevies sabalansēt reālistiskus, depresīvus dzīvesstāstus ar smieklīgiem piedzīvojumiem, nemoralizējot un necenšoties šo romānu padarīt par grēku nožēlas vēstījumu. Un tajā ir tiešām labs humors. Ļoti baudāms daiļliteratūras teksts, lielisks laika kavēklis!
Complete Review

Iesaki draugiem