Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Apkopojot divu dzīvju pieredzi un pētot eksistenciālus jautājumus par intimitāti, mīlestību un zaudējuma skumjām, šī grāmata, ir kā atvērtas sirds dāvana ikvienam, kas meklē atbalstu, mierinājumu un jēgpilnu dzīvi.

Gadu ilgs piedzīvojums, ko kopā pieredzēja divi mīloši cilvēki – viņš ietekmīgs psihoterapeits, viņa kultūrvēstures zinātniece – pēc tam, kad uzzināja par viņas nedziedināmo slimību. Abi kopā atskatās uz to, kā mīlēt un dzīvot bez nožēlas.

Ērvins un Merilina Jalomi ir bijuši ļoti svētīti – ar 65 gadus ilgu laulību, mīlošu ģimeni un kuplu draugu loku, ar izcilu profesionālo karjeru un uzticīgiem lasītājiem visā pasaulē. Tomēr arī viņiem, kā ikvienam no mums, reiz nākas pieredzēt nāvi.

“Nāves uz dzīvības jautājums” atklāj dziļi personisku pieredzi: Merilina stāsta, kā jūtas, uzzinot par nedziedināmu slimību un apzinoties savu mirstīgumu, Ērvins –, kā pieņemt mīļotā cilvēka zaudēšanu un turpmāko dzīvi vienatnē. Grāmatu viņi sāka rakstīt kopā, taču pēdējās nodaļas Ērvs pabeidza viens pats...

Ērvins Jaloms (Irvin D. Yalom, 1931) ir amerikāņu psihoanalītiķis, eksistenciālās psihoterapijas klasiķis. Viņa sarakstītās mācību grāmatas ir neapstrīdama vērtība psihoterapijas jomā, savukārt romāni kļuvuši par starptautiskiem bestselleriem, apliecinot, ka psihoanalīze var sniegt iedvesmu visskaistākajiem stāstiem, ja vien tos prot izstāstīt.

Merilina Jaloma (Marilyn Yalom, 1932–2019) bija populāra amerikāņu kultūrzinātniece un profesionālās literatūras grāmatu autore, Stenforda Universitātes Clayman Institute for Gender Research institūta līdzdibinātāja un pasniedzēja.

No angļu valodas tulkojusi Agnese Strazdiņa.

Iesaki draugiem