Apraksts

Bijušās policistes, tagad lielveikala drošības dienesta vadītājas Treisijas Voterhausas diena rit ierastās sliedēs, līdz viņa tiek pie kāda šokējoša pirkuma. Šis neprāta mirklis apgriež Treisijas dzīvi ar kājām gaisā, rāmo ikdienas ritējumu nomaina bailes un briesmas uz katra soļa.
Par lieciniekiem Treisijas neprātīgajai rīcībai Līdsas Meriona centrā kļūst sirma aktrise, pati atrazdamās uz katastrofas sliekšņa, un Džeksons Broudijs, kurš ir atgriezies savā dzimtajā grāfistē, lai meklētu kāda cita cilvēka saknes. Viņi visi trīs uzzina, ka pagātne nekad nav vēsture un ka neviens labs darbs nepaliek nesodīts.

“Keitas Atkinsones romānu brīnums ir nevaldāmais dzīvesprieks. Arī šajā romānā neparastā veidā apvienojas asprātība, atklātība, maigums un atturība.”
Guardian

Keita Atkinsone ir viena no izcilākajām mūsdienu rakstniecēm, un viņas daiļdarbi gūst atzinību visā pasaulē. Par privātdetektīvu Džeksonu Broudiju latviešu valodā izdoti arī romāni “Lietu vēsture” (2008), “Kur ir, tur rodas” (2008) un “Kad reiz būs labas ziņas?” (2021).

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Kā jau allaž, Keitas Atkinsones proza ir kā dimants – te spoža, te griezīgi asa. Viņas rotaļīgā humora izjūta dejo romānā aprakstīto drūmo ainu pavēnī. Viņa bez pūlēm līdzsvaro lasītāja ilgas pēc gandarījuma (un pārsteiguma) grāmatas beigās ar reālistisku skatījumu uz cilvēka dabu un noziegumiem.
Daily Telegraph

Keitas Atkinsones spožākais romāns līdz šim. Patiesībā pat viens no spožākajiem britu romāniem jebkurā žanrā vairāku gadu laikā. Smalks un stilīgs, ļoti asprātīgs un brīžam ārkārtīgi skaudrs. Daudz asāks, vērīgāks un satīriski dziļāks nekā jebkurš cits no šobrīd tapušajiem. Tomēr Atkinsone dāvā mums arī cilvēcību, izpratni un izklaidi, stāstu, kas ir pelnījis lasītājus arī nākamajās desmitgadēs.
Mirror

Pieņemiet Keitas Atkinsones skatījumu uz pasauli; izbaudiet, apbrīnojiet, smejieties un ļaujieties aizkustinājumam. K. Atkinsone asprātīgi un satīriski raugās uz mūsdienu morāli; viņas dialogi ir virtuozi.
The Times

Autorei izdodas nepiespiesti novilkt smalku robežu starp komēdiju un traģēdiju. Spoži tēli, izsmalcināts sižets, kādu jau esam ieraduši gaidīt, un satriecošs fināls. Hipnotiska lasāmviela.
Scotland on Sunday

Šajā romānā drūms cinisms ir smalki sabalansēts ar valdzinošu humoru. K. Atkinsone nevairās pazoboties arī par savu žanru – romānā aprakstītā TV seriāla filmēšana ir vēl jo uzjautrinošāka kopš paziņojuma, ka BBC veidos seriālu pēc romāna “Lietu vēsture” motīviem.
Metro

Publikācijas

Iesaki draugiem