Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kādā dzīvoklī Oslo tiek atrasts vīrieša līķis. Pārmeklējot nozieguma vietu, policija saprot, ka upuris ir nodarbojies ar kapu apzagšanu un trofeju kolekcionēšanu, tomēr pats šausminošākais atklājums tiek uziets virtuves saldētavā. Dažas dienas vēlāk ar Jonu Linnu sazinās vācu policijas detektīve, lūdzot palīdzību saistībā ar kādu slepkavību piejūras kempingā netālu no Rostokas. Jona apzinās, ka līdzība, ko viņš sāk saskatīt šajos noziegumos, nav racionāli izskaidrojama, tomēr nespēj to ignorēt. 
Ja kāds atgriežas no mirušajiem, daži to sauc par brīnumu, bet citi – par šausmu murgu...

“Keplers rada gandrīz neiedomājamu spriedzes līmeni, turklāt spēj to noturēt visa darba garumā, sējot lasītājā aizdomas, ka jebkurš no tēliem var nomirt briesmīgā nāvē jebkurā brīdī... Tiem, kuriem patīk trilleri par sērijveida slepkavām, šis noteikti jāizlasa.”
Publishers Weekly

Lārss Keplers ir Zviedrijā dzīvojošu rakstnieku pāra literārais pseidonīms. Viņu radītās grāmatas par komisāru Jonu Linnu ir labi zināmas visā pasaulē. Lārsa Keplera kriminālromāni ir tulkoti 40 valodās un pārdoti vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru. “Lācars” ir sērijas septītā grāmata.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.


Jau no grāmatas pirmajām rindiņām sajūtama Kepleram raksturīgā ievelkošā un draudoši biedējošā noskaņa, kas lasītājam liek traukties pa grāmatas lappusēm, nepievēršot uzmanību paša bailēm par to, kas vēl sekos... Absolūti šausminošs un brīnišķīgi uzrakstīts romāns. Esmu sērijas fane uz mūžu!
Tami Houga, rakstniece

“Lācars” ir viens no labākajiem trilleriem, tomēr būtu ieteicams to lasīt pa nelielam fragmentam, jo strauja pārāk liela daudzuma šausmu uzņemšana var radīt bezmiegu, nepārvaramu vēlmi nepārtraukti pārbaudīt durvju slēdzenes un pieaugošu elektrības rēķinu...
New York Journal of Books

Gada labākais trilleris! Keplers mums, lasītājiem, piedāvā elpu aizraujošu braucienu pa amerikāņu kalniņiem bez iespējas apstāties, turklāt ieved perfekti izveidoto grāmatas varoņu pašos sirds un prāta dziļumos. Un, ak, kāds ļaundaris!
Džefrijs Dīvers, kriminālromānu rakstnieks

Keplera tēli, jo īpaši Jona Linna, katrreiz ir precīzi un dziļi kā skalpeļa griezieni. Keplera proza atritinās kā dzeloņdrāts. Bet asinis uzkarsē tieši Keplera stāstnieka talants. “Lācars” ir tikpat literāri augstvērtīgs kā labākie Maikla Konelija darbi un tikpat atkarību izraisošs kā Deivida Baldači grāmatas.
A. Dž. Finns, rakstnieks

Keplers apvienojis eksplozīvu darbību ar meistarīgi izplānotu spriedzi. Sērijas zinātāji novērtēs, ka “Lācars” ir galvastiesu pārāks par iepriekšējiem darbiem, un priecāsies uzzināt, ka sagaidāms turpinājums. Īpaši iesakām Nikijas Frenčas, Stīga Lārsona un Jusi Adlera Olsena faniem.
Booklist

Iesaki draugiem