Apraksts

Grāmatas izdošanu līdzfinansē Eiropas Savienības programma "Radošā Eiropa".

Rakstniece Maja Lunde un ilustratore Līsa Aisatū ir radījušas aizraujošu un skaistu grāmatu, kas derēs Ziemassvētku mīļotājiem visos vecumos.

Drīz būs Ziemassvētku vakars, kas ir arī Juliana dzimšanas diena. Parasti tā ir pati labākā diena gadā, kad izgreznota eglīte, aizdegtas svecītes, gaisu piepilda mandarīnu un piparkūku smarža un kamīnā sprakšķ uguns. Taču šogad nekas nav kā parasti. Kopš nomira Juliana vecākā māsa Jūni, viņa ģimeni ir pārņēmušas lielas bēdas, un Julians domā, ka Ziemassvētki gluži vienkārši tiks atcelti.
Kādu dienu Julians satiek dzīvespriecīgo Hedvigu. Meitene atgādina viņam, cik jauki var būt Ziemassvētki, un viņš sāk ticēt, ka svētki tomēr varētu notikt. Taču mājai, kurā dzīvo Hedviga, ir kāds noslēpums. Un kas ir savādais vecais vīrs, kurš aizvien tur uzrodas? Un ko īsti Hedviga slēpj?

Norvēģu rakstniece Maja Lunde ir sarakstījusi vairākas grāmatas bērniem, to skaitā arī grāmatu sēriju “Pasaulē foršākie bērni”, un viņas romāns pieaugušajiem “Bišu vēsture” ir izdots vairāk nekā 30 valodās un daudzās valstīs kļuvis par bestselleru.
Ilustratore Līsa Aisatū ir pazīstama ar savām brīnišķīgajām ilustrācijām bilžu grāmatām bērniem. Viņa zīmē arī ilustrācijas avīzes “Dagbladet” sestdienas izdevumam.

No norvēģu valodas tulkojusi Dace Deniņa.


Dace Deniņa – latviešu lasītāju iemīļota tulkotāja – Latvijas Universitātē ir studējusi angļu un dāņu valodu un tulkošanu, kā arī vairākus semestrus mācījusies apmaiņas programmā universitātē Dānijā. Viņa tulko no dāņu, zviedru un norvēģu valodas un ir jau iztulkojusi vairāk nekā 60 skandināvu autoru darbus. Viņai tuvākie autori ir Šells Vesto, Pērs Ūlovs Enkvists, Tūve Jānsone, Jenss Kristians Grendāls un Gābriels Skots.
Dace aizraujas ar skandināvu kultūru un ar prieku piedalās dažādos projektos, kas saistīti ar Ziemeļvalstu literatūras popularizēšanu Latvijā. Brīvajā laikā viņai patīk lasīt, strādāt dārzā un apmeklēt mākslas izstādes
Dace Deniņa par Majas Lundes “Sniega māsu”:
“Šis ir ļoti aizkustinošs un mazliet skumjš Ziemassvētku stāsts, kas ieved mūs maģiskā pasaulē. Tas atgādina, ka Ziemassvētki ne vienmēr ir tikai dāvanas un līksme. Taču draudzība arī zaudējumu, ilgas un sāpes spēj pārvērst cerībā.
Paraugies apkārt. Varbūt tieši šobrīd tu kādam esi ļoti vajadzīgs.”

Iesaki draugiem