Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

“Gadiem ilgi riņķoju kā zvērs pa krātiņu, manus sapņus ir apsēdušas slepkavnieciskas un atriebības pilnas domas. Līdz pienāk diena, kad beidzot kā migla nokrīt no acīm un parādās pašsaprotams risinājums: mednieks jānoķer viņa paša lamatās, jāiesloga grāmatā.”

Kad Vanesai Springorai bija četrpadsmit gadu, viņu savaldzināja slavens piecdesmitgadīgs rakstnieks, un tagad, kad ir pagājuši trīsdesmit gadi, viņa apraksta, kāda ietekme uz viņu bija šim cilvēkam un kādas neizdzēšamas pēdas viņš atstājis uz visu viņas turpmāko sievietes dzīvi. Šajā biogrāfiskajā stāstā viņa ne vien pavēsta personiski pieredzēto, bet arī meklē atbildi uz jautājumu: kā bija iespējamas šādas aprakstītajam laikmetam raksturīgas novirzes un tāda iecietība gan literātu pasaulē, gan pārējā sabiedrībā?

“Piekrišana” ir Molotova kokteilis, kas iemests franču valdošajām aprindām tieši sejā, apžilbinošs, īpaši kontrolēta niknuma piesātināts darbs...
Vanesas Springoras grāmata ir patiess triumfs.
The New York Times

Vanesa Springora ir franču rakstniece, iepriekš strādājusi par redaktori izdevniecībā Francijā. “Piekrišana” ir viņas pirmā grāmata.

No franču valodas tulkojusi Inta Šmite.


Piekrišana, uz ko atsaucas grāmatas nosaukums, ir ne tik daudz jaunas meitenes piekrišana, kad viņa, neko ļaunu nenojauzdama, tiek iepīta briesmoņa lamatās un nespēj no tām izrauties, cik pieaugušo pasaules piekrišana, kad tie noskatās upura un viņa gūstītāja spēlītēs.
Žurnāls “Télérama”

Vanesas Springoras darbs man patiešām pirmo reizi lika nopietni uztvert to, ko es neredzēju vai negribēju redzēt, proti, man bija jāsaprot, ka pedofilu upuriem visnežēlīgākās ciešanas izraisa tas, ka viņi tam ir piekrituši.
Frederiks Beigbeders

Šis ir stāsts par upuri, par četrpadsmitgadīgas meitenes attiecībām ar piecdesmitgadīgu vīrieti. Grāmata apsūdz arī laikmetu, kad nevienam par to neradās jautājumi.
Literatūrkritiķe Olīvija de Lamberterī

Vanesas Springoras “Piekrišana” ir eleganti izveidotas lamatas – tā ir autobiogrāfija, kas uzdod nesaudzīgus jautājumus par iekāri, literatūru un kultūru, kas fetišizējusi jaunas meitenes un pieredzes trūkumu, nevis sieviešu radīto mākslu.
The Paris Review

“Piekrišana” ir šokējošs darbs par jaunas meitenes ļaunprātīgu izmantošanu un izsmalcinātajiem parīziešiem, kuri apzināti izvēlējās to nemanīt... Vanesa Springora raksta eleganti, pārliecinoši un drosmīgi.
Kirkus Reviews

Iesaki draugiem