Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Ēlina ir pārcēlusies uz dzīvi ārsta prakses kabinetā, kur nebeidzamā straumē visas dienas garumā ar savām sūdzībām un vainām nāk pacienti. Jau vairāk nekā divdesmit gadus Ēlina ir ģimenes ārste. Un vismaz tikpat ilgi viņa ir precējusies ar Akselu. Bet pirms Aksela ir bijis Bjērns, kurš pēkšņi ir uzradies Facebook un sagriezis visu kājām gaisā. Ēlinai būtībā patīk dzīve ārsta kabinetā, pat ja nākas slēpties no apsarga, kurš uzmana telpas nakts stundās. Bet ģimenes mājā palikušais vīrs ir satriekts, ja vien jau nav licies gultā ar Ēlinas draudzeni Grū, kuru nesen pametis vīrs...

““Lūdzu, nākamais!” ir nedaudz atšķirīgs ārstu romāns, un kas gan varētu būt vēl piemērotāka lasāmviela šā brīža situācijai? Jā, romānā nav runa par vīrusa izplatību, bet jūs iegūsiet spilgtus un kolorītus varoņus, cerīgu nobeigumu un lavīnu ar asredzīgiem un trāpīgiem novērojumiem.”
M-Magasin, Zviedrija

Nīna Like (dz. 1965) ir iemīļota un godalgota norvēģu rakstniece. Romāns “Lūdzu, nākamais!” ir autores ceturtā grāmata, kas tulkota jau 18 valodās, un par to N. Like saņēmusi norvēģu grāmatnieku prestižo Brāges balvu.

No norvēģu valodas tulkojusi Raita Kozlovska.


Dzēlīgi un smieklīgi... Mūsdienu satīra, kas trāpīgi izgaismo cilvēku ilūzijas un iedomātos paštēlus. Lieliska lasāmviela ar milzīgu potenciālu tajā atpazīt mūsu dzīvi.
Aftonbladet

Jau gadiem neviena grāmata nav likusi smieties tik izmisīgi ilgi un trakoti kā Nīnas Likes godalgotais romāns “Lūdzu, nākamais!” – par vīlušos ģimenes ārsti, kura dzēlīgi raksturo savus pacientus un garlaicību aizskalo ar baltvīnu un TV seriāliem, kamēr viņas vīrs uz slēpēm joņo pa mežu. To lasot, jūs smiesiet balsī!
Dagbladet

Nīnas Likes ārstu romāns, atļausimies teikt, ir kā ļoti spēcīgs un iedarbīgs ārstniecības līdzeklis lielākajai daļai kaišu...
Femina

Literatūrā pusmūža krīze reti ir tikusi atspoguļota tik mizantropiskā un smieklīgā veidā. Prieks lasīt!
Børsen

Romāns “Lūdzu, nākamais!” ir lakonisks un neiedomājami smieklīgs, turklāt autore trāpa mērķī ar ķirurga precizitāti. Romānā viss ir lielisks – novērojumi, stils, gaisotne, atklāsmes prieks, muļķīgās prasības un neprātīgie (tomēr pavisam reālistiskie) dialogi... Un ir pat neticami, kā Nīna Like, pamanot šo visu – visas muļķības un sīkmanību –, tomēr spējusi nezaudēt empātiju. Viņa redz cauri cilvēkiem, tos neuzšķēržot, un parāda viņus bez ļauna izsmiekla. Mīļš paldies, Nīna Like!
Borås Tidning

Iesaki draugiem