Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Edinburga. Izsmalcināta mājvieta dāmām, kas pusdieno, apmeklē koncertus, mākslas izstādes un – jo šī nav ārišķīga pilsēta – dara labu, nevienam nezinot. Dāmām, kuru dzīvē vienīgais atgādinājums par divdesmit pirmo gadsimtu ir gailenes omletē. Tādām dāmām kā Izabella Delhauzija.

Bet aiz Edinburgas disciplinētajām karaļa Džordža laika fasādēm ap morāles asi virpuļo alkatība, negodīgums, iekāre un slepkavīgi nodomi. Izabella to zina. Izabellu tas, patiesību sakot, valdzina. Būdama pazīstama filozofe un žurnāla “Praktiskās Ētikas Apskats” redaktore, viņa teicami pārzina atšķirību starp labo un slikto. Un laikam tieši tāpēc viņa instinktīvi, pati uz savu roku, ir kļuvusi par pēddzini. Intuīcija viņai saka: cilvēks, kas pēc Ašerholas koncerta tavu acu priekšā aizkūleņoja nāvē, balkona malai nepārkrita nejauši...

Aleksandrs Makkols Smits, skotu rakstnieks, Edinburgas Universitātes medicīnas tiesību emeritētais profesors, ir sarakstījis vairāk nekā simt grāmatu par plašu tēmu loku, ieskaitot populārās sērijas “Dāmu detektīvaģentūra Nr. 1” un “Svētdienas filozofu klubs”. Romāns “Svētdienas filozofu klubs” ir pirmais romāns par Izabellu Delhauziju. Latviešu valodā izdoti arī romāni “Pareizā attieksme pret lietainu laiku” un “Draugi, mīļākie, šokolāde”.

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

Iesaki draugiem