Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Holokaustu un koncentrācijas nometni pārdzīvojušās memuāri – aizkustinoša liecība cilvēka gara spēkam un izvēles nozīmei

“Mēs nevaram izvēlēties dzīvi bez ciešanām, taču varam izvēlēties būt brīvi no pagātnes – lai arī kas tajā būtu noticis – un izmantot tagadnes iespējas. Es aicinu izvēlēties brīvību!” Dr. Edīte Eva Egere

Sešpadsmitgadīgā Ungārijas ebreju meitene Edīte sapņo kļūt par izcilu balerīnu un mākslas vingrotāju, taču 1944. gadā kopā ar pārējo ģimeni tiek ieslodzīta Aušvicas koncentrācijas nometnē. Tur viņa piedzīvo neiedomājamas šausmas. Viņa redz, kā mammu aizdzen uz sadedzināšanu gāzes kamerā un ir spiesta dejot tā dēvētajam dakterim – slepkavam Jozefam Mengelem.

Edītei piemīt nesalaužams gars. Viņa ne vien pati iztur visas mocības, bet spēj arī palīdzēt pārējām ieslodzītajām.

Pēc kara Edīte ar ģimeni pārceļas uz ASV, kur studē un iegūst doktora grādu psiholoģijā.

Grāmatā “Izvēle” starptautiski atzītā amerikāņu grāmatu autore, lektore un psiholoģijas doktore Edīte Eva Egere (Edith Eva Eger, 1927), izmantojot piemērus no savas un klientu pieredzes, rāda ceļu, pa kuru iespējams izkļūt no paša psihes radītā cietuma.

Iedvesmojošs vēstījums tiem, kas šobrīd emocionāli netiek galā ar negaidītiem dzīves pārbaudījumiem. Jo vienmēr taču ir iespēja izvēlēties – vai nu iegūt prāta brīvību, vai turpināt ciest.

No angļu valodas tulkojusi Liene Spīgule.

Publikācijas

Iesaki draugiem