Apraksts

Noklausies fragmentu šeit!

“Stāsti kā neērtas sarunas par lietām, par kurām negribas ar sevi runāt. Nepakļaujoties banalitātes uzspiestajiem rāmjiem un metot izaicinājumu dzīves jēgas definīcijām, tiek uzdoti teju hamletiska mēroga jautājumi: būt manas miesas auglim vai nebūt, vai tāda, kāda esmu, drīkstu mīlēt, un citi. Krista Anna Belševica ar dziļas vērotājas talantu skrupulozi fiksē mirkļus, it kā veidojot atmiņu karti, kurā stāstu varoņiem sevi atrast vai noturēt līdzsvarā. Tajā ir vieta gan aizkustinošam jūtīgumam un šaubām, gan smalkas ironijas caurvītām pretrunām un bailēm, gan radīšanas noslēpumam, kas atklājas kā mākslas, mīlestības un slimības simbioze. Autores valoda ir intelektuāli poētiska, nesamākslota un precīza, tā rada vēlmi iesaukties: “Tas ir tieši tā, kā reizēm jūtos, bet nemāku noformulēt!”
Rakstniece Dace Vīgante

Krista Anna Belševica (1993) ir rakstniece, dzejniece un pētniece, Latvijas lasītājiem pazīstama no 2016. gada. Viņas dzeja publicēta visos svarīgākajos Latvijas literatūras izdevumos, kā arī angļu, somu, ķīniešu, krievu, vācu un citās valodās. 2017. gadā Apgādā Zvaigzne ABC iznāca Kristas pirmais dzejas krājums "Medījot dzīvi". Tagad jūsu rokās atrodas viņas otrā grāmata ar jaunās mākslinieces Alises Krajevičas ilustrācijām – stāsti par atmiņām.
2021. gadā Krista uzsākusi doktorantūras studijas Vācijā un brīvajā laikā organizē literatūras performances, kurās kopā ar citiem autoriem eksperimentē ar rakstīto un runāto vārdu.

Audiogrāmata izdota ar VKKF atbalstu.

Klausieties stāstus mājās, parkā vai automašīnā, jo viss, kas nepieciešams, ir viedtālrunis, planšetdators vai dators ar interneta pieslēgumu!

Audiogrāmata paredzēta izmantošanai tiešsaistes platformā Māconis.

Sistēmas prasības

Datoriem: Apple Safari jaunākā un iepriekšējā versija; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Microsoft Edge jaunākā un iepriekšējā versija.
Planšetdatoriem un viedtālruņiem: Apple iOS jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Safari vai Google Chrome; Android jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Google Chrome; Windows jaunākā un iepriekšējā operētājsistēmas versija ar pārlūku Google Chrome. Ļoti maziem ekrāniem (mazākiem par 360px platumā) var būt problēmas ar pareizu satura attēlošanu.

Sīkdatnēm jābūt atļautām.

Audiogrāmatas kopējais garums četras stundas.

Iesaki draugiem