Apraksts

“Viss sākās ar tēta dienasgrāmatu, kas gadiem putekļojās manā grāmatplauktā. Tajā viņš aprakstīja darbošanos ar tehniku un motorsporta sacīkstes, kurās bija piedalījies. Kad beidzot to izlasīju, sapratu, ka nedrīkstu šo donkihotisma liecību atstāt aizmirstībai. Bija jāuzraksta romāns. Riskēt mesties svešā pasaulē un vēstīt no vīrieša skatpunkta bija gatavā avantūra. Vai bija tā vērts, jāspriež lasītājiem. Vienīgais mans attaisnojums, ka grāmata tapusi ar to netveramo, dziļo, neizsakāmo spēku, ko mēdz dēvēt par mīlestību.”
Dace Vīgante

Ātrums, spēks, kaislība, vīrieša prāts un jūtīgums – Dace Vīgante krāšņā, bagātā valodā un neparastā rakursā atklājusi motorsporta fanātiķi Haraldu Vindinieku, kā arī viņa dzimtas stāstu, kas nesaraujami saistīts ar 20. gs. notikumiem – no viņa vecvecāku dzīves pirmajā Latvijas valstī, cauri Otrajam pasaules karam un padomju laikam līdz jaunās tūkstošgades sākumam.

Romāns “Romantiķis” ir talantīgi uzrakstīta cilvēka un laikmeta hronika, kā arī dinamiskas un svaigas – motorsporta – tēmas pārliecinošs un oriģināls pieteikums jaunākajā latviešu prozā.

Grāmata izdota ar VKKF atbalstu.
Vitas Lēnertes vāka un iekšlapu dizains.

Iesaki draugiem