Apraksts

Sabīnes Trēdes veidotais tiešsaistes mācību materiāls sākumskolas skolēniem “Datorika datorā” 2. daļa ir veidots atbilstoši valsts pamatizglītības standartam (MK noteikumi Nr. 747) un paredzēts sākumskolas skolēniem prasmju un iemaņu iegūšanai, praktiski darbojoties datorā – risinot viegli uztveramus, aizraujošus un pat neparastus interaktīvus uzdevumus.

1. daļā skolēniem bija iespēja iepazīt datora sastāvdaļas, iemācīties pareizi darboties un rakstīt datorā, uzzināt, kā droši izmantot internetu, kā arī mācīties izpildīt un izveidot vienkāršus algoritmus. 

2. daļā iepriekš iegūtās zināšanas izmanto, lai iemācītos ko jaunu – skolēni darbosies ar attēliem un kārtos datnes, formatēs tekstu un apgūs attēlu ievietošanu tekstā, meklēs informāciju tīmeklī, kā arī centīsies izprast, kā darbojas algoritmi ar cikliem un jautājumiem.

Ar materiāla 1. nodaļu var iepazīties šeit. Lūdzam ņemt vērā, ka izmēģināšanai piedāvātā materiāla uzdevumus nepieciešams atiestatīt, lai veiktu katru uzdevumu no jauna.

Šis interaktīvais mācību materiāls ir paredzēts izmantošanai datorā vai planšetdatorā tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķiniet šeit!

Ar materiālu iespējams darboties gan klasē – individuāli katram skolēnam vai frontāli skolotāja vadībā –, gan mājās. Materiāla lietošana ir vienkārša – viss, kas nepieciešams, ir dators vai planšetdators un internets.

Iesaki draugiem