Apraksts

IZVĒLE IR GREZNĪBA, KURU MŪSDIENĀS VAR ATĻAUTIES VIEN RETAIS.
Narkomānu midzenī uz grīdas guļ sašauts cilvēks. Viens pats. Visu pamests. Vai viņam jāmirst?
Kāds zinātnieks radījis jaunu brīnumzālīti – to sauc par vijolīti, tā ir drošāka par heroīnu un izraisa daudz stiprāku atkarību.
Policijā iefiltrējies dedzinātājs – cilvēks, kurš apmaina vai iznīcina pierādījumus.
Un Oslo neslēpti saimnieko noslēpumains narkokarteļa īpašnieks ar iesauku Dubajs.

IR CILVĒKI, KAS IZVĒLĒJUŠIES SAVU LIKTENI...
Pēc triju gadu prombūtnes Harijs Hols atgriežas Oslo. Atgriežas, lai slepeni izmeklētu kādu jau atklātu slepkavību. Harijs ir pārliecināts, ka neviens nezina par viņa ierašanos. Taču jau no lidmašīnas trapa viņam seko modras acis...

BET IR REIZES, KAD LIKTENIS IZRAUGĀS CILVĒKUS.
Harijs ir ieradies, lai izdibinātu, vai Oļegs ir noslepkavojis draugu vai vienkārši nepareizā laikā atradies nepareizā vietā. Taču viņš atsakās runāt. Un Harijs dodas pie Rākelas, sievietes, kuru viņš ir mīlējis un mīl joprojām...

Jū Nesbē (Jo Nesbø) jaunākais romāns par Hariju Holu, nepārspējamo un neciešamo Oslo kriminālpolicijas labāko izmeklētāju. Pasaulē pārdoti vairāk nekā 25 miljoni Jū Nesbē romānu eksemplāru.

No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.


Jū Nesbē – viens no labākajiem kriminālromānu rakstniekiem. Iespējams, pats labākais... Romāns “Spoks” – nedrīkst palaist to garām!
The Globe and Mail (Kanāda)

Pat ja neesi Harija Hola fans vai arī vēlies viņu iepazīt tikai tagad, aizraujošāku lasāmvielu par šo neatrast. Romāns “Spoks” turēs savā varā līdz pat pēdējai lappusei.
Oprah.com

Jau atkal Jū Nesbē demonstrē savas izcilās stāstnieka dotības! Un, izlasot romānu “Spoks”, atliek vienīgi secināt – ar katru nākamo darbu Jū Nesbē kļūst tikai labāks.
Västerbotten (Zviedrija)

...Pilns negaidītu notikumu un sižeta pavērsienu... meistarīgi uzrakstīts darbs kriminālžanra labākajās tradīcijās, vienlaikus apliecinot rakstnieka talantu stilistiski daudzslāņaina sižeta radīšanā.
The Independent (Īrija)

Iepazīstot Jū Nesbē romānus “Sniegavīrs” un “Leopards”, likās – ir sasniegts maksimāli iespējamais sajūtu, spriedzes un līdzpārdzīvojuma efekts. Un tomēr – cik mānīgi! Katrs nākamais darbs ir jaunatklājums, un romāna “Spoks” fināla mistērija paceļ to vēl augstākā līmenī.
Daily Express (Anglija)

“Spoks” ir labākais kriminālromāns... Labāka par Jū Nesbē skandināvu literatūrā vienkārši nav!
Weekenddavisen (Dānija)

Iesaki draugiem