Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Džekam ir ļoti mīļa rotaļlieta – Tas Cūks. TC vienmēr ir bijis Džekam līdzās gan baltās, gan nebaltās dienās. Taču tieši Ziemassvētku priekšvakarā notiek kaut kas briesmīgs – TC tiek pazaudēts.

Bet nakts pirms Ziemassvētkiem ir brīnumu un neticamu izdošanos nakts, kurā spēj atdzīvoties visas lietas... arī rotaļlietas.

Džeks un Ziemassvētku Cūks (TC aizstājējs, kurš Džekam nemaz nepatīk) dodas aizraujošā un bīstamā ceļojumā pa maģisko Pazudušo Zemi. Ar runājošas Pusdienkārbas, drosmīga Kompasa un spārnotas Cerības palīdzību viņi dodas glābt Džeka labāko draugu no briesmīgā rotaļlietu rijēja Zaudētāja nagiem...

Viena no pasaules labākajām stāstniecēm ir sacerējusi šo saviļņojošo dēku stāstu, kas vēsta par to, cik dārga bērnam ir iemīļotā rotaļlieta un uz kādiem varoņdarbiem viņš ir gatavs, lai atrastu šo pazaudēto draugu. Kopā ar slavenā mākslinieka Džima Fīlda ilustrācijām “Ziemassvētku Cūks” noteikti kļūs par iemīļotu lasāmvielu visai ģimenei.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Dž. K. Roulinga ir autore Harija Potera grāmatām, kas pasaulē pārdotas vairāk nekā 500 miljonos eksemplāru, pārtulkotas vairāk nekā 80 valodās un ekranizētas astoņās filmās. Viņa arī sarakstījusi scenārijus filmām “Fantastiskās būtnes” un ir līdzautore lugai, kurā atainota pieaugušā Harija Potera dzīve – “Harijs Poters un nolādētais bērns”.

2020. gadā Dž. K. Roulinga atkal pievērsās literatūrai, kas veltīta mazākiem bērniem, sarakstīdama pasaku “Ikabogs”, kuru mājsēdes laikā publicēja brīvi pieejamu tīmeklī, un visus par šo darbu saņemtos honorārus vēlāk ziedoja savam labdarības fondam Volant, lai palīdzētu tiem, kuri cietuši no Covid-19 pandēmijas. Pasaulē jau pārdots vairāk nekā miljons šīs grāmatas eksemplāru.

Dž. K. Roulinga ir saņēmusi daudz balvu par savām bērnu un pieaugušo grāmatām. Ar fonda Volant starpniecību viņa atbalsta vairākus humānās palīdzības projektus un ir nodibinājusi labdarības fondu Lumos bērnu aprūpes reformai.

Dž. K. Roulinga jau bērnībā ir vēlējusies kļūt par rakstnieci. Viņa ar ģimeni dzīvo Skotijā.

Džims Fīlds ir ilustrators, animācijas filmu grafiķis un režisors.

Viņš ir ilustrējis starptautiski slavenas un daudzas balvas ieguvušas bērnu grāmatas, piemēram, “Ei, varde!” (Oi Frog!) un “Iekšējais lauva” (The Lion Inside), kā arī virkni “Trusītis un lācis” (Rabbit and Bear), Deivida Bedīla romānus bērniem un arī savu divvalodīgo bilžu grāmatu “Mesjē Rosko brīvdienas” (Monsieur Roscoe On Holiday).

Džims Fīlds ir uzaudzis Fārnboro, strādājis Londonā un tagad dzīvo Parīzē kopā ar sievu un meitiņu.

Iesaki draugiem