Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Aizkustinošs stāsts par draudzību, mīlestību un uzdrīkstēšanos...

Izsmalcinātā un elegantā Alise ir pieņēmusi impulsīvu lēmumu un apprecējusies ar glīto amerikāni Benetu van Klīvu. Vēloties aizbēgt no garlaicīgās dzīves dzimtajā Anglijā, viņa pārceļas uz Ameriku. Tomēr dzīve Kentuki mazpilsētā nelīdzinās cerētajam, turklāt vēl nākas sadzīvot ar valdonīgo vīratēvu.
Tāpēc, izskanot aicinājumam pievienoties Eleonoras Rūzveltas ceļojošajai bibliotēkai, Alise līdz ar piecām citām sievietēm enerģiski iesaistās projektā, lai apkaimes trūcīgajiem cilvēkiem piegādātu lasāmvielu. Šis darbs nozīmē pavadīt garas stundas ceļā zirga mugurā, un jaunām sievietēm tā ir liela uzdrīkstēšanās. Lai gan nākas pārvarēt dažādus pārbaudījumus un aizspriedumus, viņas turpina pildīt savu pienākumu un nogādā grāmatas un žurnālus cilvēkiem, kuriem to nekad nav bijis, tādējādi mainot šo cilvēku dzīves.

“Zvaigžņu dāvātāja”, uz patiesiem notikumiem balstītais romāns, ir neaizmirstams un aizkustinošs vēstījums par sieviešu draudzību un lojalitāti, cilvēcību un patiesu mīlestību, un tam ir lemts kļūt par mūsdienu klasiku.

Džodžo Moja ir britu rakstniece, vairāku romānu autore, kuras darbus atzinīgi novērtējuši gan literatūras kritiķi, gan lasītāji. Viņas grāmatas tulkotas, izdotas un kļuvušas populāras daudzās pasaules valstīs, un pēc romāna “Pirms atkal tiksimies” motīviem uzņemta kinofilma ar Emīliju Klārku un Semu Klaflinu galvenajās lomās.
Informācija par autori: www.jojomoyes.com

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.


Iedvesmojoties no ceļojošo bibliotēku reālās vēstures, Džodžo Moja ar mīlestību apraksta tālaika sieviešu bibliotekāru drosmi un izdomu. “Zvaigžņu dāvātāja” ir cieņpilns veltījums ne tikai šo sieviešu pašaizliedzīgajai rīcībai, bet arī viņu savstarpējās draudzības saitēm.
The Associated Press

Visu iemīļotajai autorei Džodžo Mojai raksturīgs unikāls talants ar savas prozas palīdzību likt lasītājiem izjust dziļas jūtas – mīlestību, kaisli, skumjas, arī sēras... Arī viņas jaunākais romāns “Zvaigžņu dāvātāja” nav izņēmums.
Parade

Ar bagātīgajiem vēsturiskajiem aprakstiem, precīzi izstrādātiem raksturiem un spēcīgo vietas izjūtu romāns “Zvaigžņu dāvātāja” iederēsies jebkuras bibliotēkas daiļliteratūras kolekcijā. Sāras Gruenas romāna “Ūdens ziloņiem” cienītājiem!
Library Journal

Tik reālistiski attēlotie raksturi, ka drīz vien tos uztveram kā tuvus draugus, un apbrīnojamā sižeta līnija padara romānu “Zvaigžņu dāvātāja” bezgala skaistu un īpašu. Man tas ļoti patika, un es vēlējos, lai tas nekad nebeidzas!
Laiena Moriartija, rakstniece

Dramatisks un aizraujošs stāsts! Džodžo Mojai piemīt ne vien spēja radīt brīnišķīgus un spēcīgus raksturus, bet arī apbrīnas vērts skatījums uz vēsturiskajām detaļām. Es patiešām sajutos tā, it kā pati kopā ar romāna varonēm jātu pa Kentuki kalniem.
Sofija Kinsella

Iesaki draugiem