Apraksts

Hosams Abu Meri ir libāniešu ārsts gastroenterologs. Viņš saviem pacientiem ik dienu visa cita starpā skaidro arī veselīgas ēšanas pamatprincipus un stāsta, ko drīkst un ko noteikti nedrīkst ēst, lai nesaasinātu dažādas ar gremošanas sistēmu saistītas kaites.
Linda Abu Meri ir latviešu žurnāliste, kurai brīvajā laikā patīk izmēģināt jaunu ēdienu receptes un radoši darboties virtuvē.

Linda un Hosams Abu Meri abi kopā ir ģimene, kas ar prieku svin dzīvi un katru ciemiņu pacienā ar karaliskiem libāniešu virtuves gardumiem. Redzot, cik ļoti tos izbauda draugi, abiem radās ideja: kā būtu, ja mēs izstāstītu, kā no parastā latviešu piemājas veikalā nopērkamiem produktiem pagatavot neparastus libāniešu ēdienus?

Turklāt ar Austrumu un Vidusjūras pieskārienu vien Lindai un Hosamam nepietika! Būdams ārsts, Hosams ir pārliecināts, ka ēdiens ietekmē labsajūtu, tāpēc katra recepte ir papildināta ar “Ārsta padomu” par saudzīgu attieksmi pret gremošanas sistēmu.

Grāmatu vēl "garšīgāku" padara iespēja redzēt, kā izskatās uzrakstīts un kā skan izlasīts katra ēdiena nosaukums arābu valodā, tādēļ humosu viņi ar nolūku dēvē par "hummusu", bet haloumi par "halumi", lai lasītājs izjustu gan libāniešu garšu vilinājumu, gan arābu valodas skanējumu.

Iesaki draugiem