Apraksts

Klusā Devonas lauku nostūrī sešgadīga meitenīte kļūst par aculiecinieci drausmīgam noziegumam. Pēc trīsdesmit gadiem cilvēks, kurš bijis notiesāts par šo noziegumu, iznāk no cietuma.

Sešpadsmitgadīgā Redžija, dzīvē jau paguvusi pieredzēt daudz, Edinburgā strādā par auklīti pie ārstes Hanteres. Taču darba devēja pazūd kopā ar bērnu, un Redžija ir vienīgā, kura par to uztraucas. Arī policijas vecākā inspektore Luīze Monro meklē pazudušu cilvēku un nenojauš, ka tikmēr viņas vecais paziņa Džeksons Broudijs ir devies ceļojumā, kurš liktenīgi pārtrūks.

“Katrs jauns Atkinsones romāns tiek gaidīts kā Ziemassvētki: neviens cits mūsdienu rakstnieks nespēj tik virtuozi balansēt starp nopietnību un izklaidi, starp komisko un traģisko. Autores ģenialitāte slēpjas viņas prasmē ar drošu roku un ar mīlestību vadīt sižetu. Tas ir dziļš un dzīvi apliecinošs.”
Sunday Telegraph

Keita Atkinsone ir viena no izcilākajām mūsdienu rakstniecēm. Viņas pirmais romāns “Neredzamo stundu muzejs” savā publicēšanas gadā saņēma Vitbreda balvu (tagad pārdēvēta par Costa Book of the Year), un kopš tā laika viņas daiļdarbi gūst atzinību visā pasaulē. Par privātdetektīvu Džeksonu Broudiju latviešu valodā izdoti arī romāni “Lietu vēsture” un “Kur ir, tur rodas.”

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Šis romāns svin mīlestību, smieklus un literatūru tik sirsnīgi, ka es gavilēju balsī. Keita Atkinsone ir viena no ekscentriskākajām detektīvromānu autorēm un, iespējams, vissaprātīgākā. Viņu vajadzētu lasīt visiem.
Telegraph

Kļūdama par detektīvromānu rakstnieci, viņa ir kļuvusi par labāku literāro rakstnieci nekā jebkad – asprātīgu un izcili gudru. Keita Atkinsone ir tas reti sastopamais fenomens – patiesi pārsteidzošu romānu autore. Gluži neticami, cik daudz viņas grāmatās ir dzīvesprieka, lai gan arī nāve tajās ir bieža viešņa. No pirmās līdz pēdējai lappusei strāvo nevaldāma enerģija, sakausējot pagātni ar tagadni.
Guardian

Autores ironiskais humors, vērīgais skatījums uz cilvēku uzvedības dīvainībām un smalkais tēlu raksturojums sagādā nebeidzamu prieku. Šādas kvalitātes romānos ik lappusē ir labas ziņas.
Daily Mail

“Kad reiz būs labas ziņas?” nav detektīvromāns formālā izpratnē, kaut gan ir pilns ar neatrisinātām mīklām un spriedzi. Viens no retajiem daiļdarbiem, ko grūti ierindot kādā kategorijā. Tajā ir pārsteidzoši patiesības momenti, un cilvēka dabas izpratne tur ir vienkārši izcila.
Sunday Times

Grūti iedomāties citu romānu, kas sāktos tik satriecoši un šausminoši. Visvairāk Keita Atkinsone iedziļinās tajos noslēpumos, kas glabājas cilvēka sirdī.
New York Times Book Review

Iesaki draugiem