Apraksts

Astoņpadsmitgadīgajam Niri, viņa vecākiem un mazajai māsai ir pieticīga, taču nodrošināta eksistence kā kalpotājiem bagātas ģimenes villā. Kad sākas pandēmija, Niri ģimene zaudē darbu un nonāk dziļā nabadzībā. Niri, līdz šim kārtīgais klostera skolas audzēknis, nevēlas gaidīt žēlsirdību no vienaldzīgās valdības un pieaugošajā postā saceļas pret sava tēva padevību liktenim. Neraugoties uz nakts patruļām un aizliegumu uzturēties ielās, viņš zogas cauri pilsētai atpakaļ uz villu ar nolūku paņemt to, kas nepieciešams ģimenei, lai izdzīvotu.

Mērija, bagātās ģimenes meita un Niri bērnības draudzene, viņu ierauga savas ģimenes pārtikas krājumu pagrabā. Taču, tā vietā, lai viņu nodotu, viņa apgādā Niri ar pārtiku un kļūst par viņa sabiedroto. Jau drīz runa vairs nav tikai par to, kā glābt no bada Niri ģimeni – abiem rodas lielāks plāns, kas uz visiem laikiem izmainīs pilsētas un abu jauniešu dzīvi.

“Dumpiniece un zaglis” ir universāls stāsts par diviem mīlētājiem, kuri nāk no dažādām pasaulēm un kuri saprot, kas, sastopoties ar postu, ir svarīgākais: drosme pretoties, vēlme pēc pārmaiņām un savstarpēja uzticēšanās bez nosacījumiem.

Jans Filips Zendkers ir vācu rakstnieks, daudzus gadus bijis žurnāla Stern korespondents Amerikā un Āzijā. Viņa sarakstītās grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 35 valodās. Latviešu valodā izdots arī viņa romāns “Tavu sirdspukstu dziesma”.

No vācu valodas tulkojusi Anita Muitiniece.

Iesaki draugiem