Apraksts

Ņujorkas sabiedrības dāma Karolīna Ferideja ir ļoti aizņemta ar darbu Francijas konsulātā, turklāt redzeslokā ir parādījusies arī jauna mīlestība. Tomēr Hitlera armijas iebrukums Polijā 1939. gada septembrī izmaina Karolīnas dzīvi uz visiem laikiem.

Otrpus okeānam poļu pusaudze Kasja Kuzmerika, aizvien vairāk iesaistoties pagrīdes pretošanās kustībā, jūt kā pamazām gaist bezrūpīgais jaunības laiks. Situācija ir ļoti saspringta, aizdomu pilnie kaimiņi visu uzmana un novēro, un pat viens kļūmīgs solis var radīt drausmīgas sekas.

Jaunajai un godkārīgajai vācu ārstei Hertai Oberhoizerei sludinājums par vakanci valsts iestādē šķietami sola iespēju izrauties no vientulības, bet, uzsākot darbu, viņa pati kļūst par ķīlnieci nacistu pārvaldītajā noslēpumu un varas pasaulē.

Šo sieviešu dzīves krustojas, kad notiek neiedomājamais un Kasja tiek nosūtīta uz Rāvensbrikas koncentrācijas nometni. Viņu stāsts šķērso kontinentus – no Ņujorkas līdz Parīzei, Vācijai un Polijai, Karolīnai un Kasjai cenšoties panākt taisnīgumu tiem, kurus vēsture ir aizmirsusi.

Marta Hola Kellija ir amerikāņu rakstniece un žurnāliste. “Ceriņu meitenes” ir viņas pirmais romāns. Informācija par autori: https://marthahallkelly.com/

No angļu valodas tulkojusi Gunita Mežule.


Neaizmirstams un aizkustinošs romāns... “Ceriņu meitenes” jo īpaši patiks vēsturisko prozas darbu cienītājiem, kas ar prieku lasījuši tādus romānus kā Kristīnes Hannas “Lakstīgala” un Entonija Dora “Mums neredzamā gaisma”.
Library Journal

Iedvesmojoties no reāliem notikumiem un cilvēkiem, Marta Hola Kellija romānā “Ceriņu meitenes” ir atainojusi triju sieviešu dzīvesstāstus ar attiecīgajam laika periodam raksturīgo drosmi, gļēvulību un nežēlību. Tā ir vēstures – sieviešu vēstures – daļa, kuru nemūžam nevajadzētu aizmirst.
Lisa Sī, romāna “Sniega Roze un slepenais vēdeklis” autore

“Ceriņu meitenes” ir grāmata, kuru man būtu gribējies uzrakstīt. Tas ir pamatīgs, satraucošs un vienlaikus valdzinošs skatījums uz sieviešu solidaritāti caur holokausta tumšo prizmu. Šis ir labākais romāns, ko esmu izlasījis pēdējā gada laikā.
Džeimijs Fords, romāna “Keiko” autors

Ļoti aizkustinoši un iespaidīgi... Marta Hola Kellija piedāvā ieskatu mūsu vēstures visbiedējošākajās atmiņās. Izdzīvojot trīs galveno varoņu likteņus romānā “Ceriņu meitenes”, mēs pieminam visu sieviešu piedzīvotās ciešanas šajā smagajā laikā.
San Francisco Book Review

Pārsteidzošs un aizraujošs debijas romāns! Grāmatas sižets liek šķirt lappusi pēc lappuses, vēstot par pārbaudījumiem un uzvarām, ko civiliedzīvotājiem nācās piedzīvot kara laikā. Autores izvēlētie varoņi atdzīvojas uz spilgtā un pārliecinoši atainotā vēsturiskā fona.
Publishers Weekly

Iesaki draugiem