Apraksts

Viens karš.
Divas sievietes.
Vai viņas spēs izglābt savus mīļos?

Ir 1943. gads. Grāfienes Sofijas de Korsi Toskānas muižas mierpilno gaisotni izjauc negaidīta vācu karavīru ierašanās. Vēlēdamās atbalstīt Sabiedroto spēkus, viņa slepenībā no sava vīra Lorenco ir piekritusi dot pajumti ievainotam angļu radistam, tādējādi apdraudot viņu visu dzīvības.
Kad pie Sofijas ierodas Maksīne, kura darbojas pretošanās kustībā, viņas noslēdz kādu vienošanos. Drošsirdīgā un neatkarīgā Maksīne savulaik sev ir solījusi nekad neiemīlēties, tomēr, sastopot glīto partizānu Marko, viņa saprot, ka šo solījumu pildīt nespēs... Pavisam drīz abas sievietes attopas ierautas bīstamā spēlē ar nacistiem. Vai viņas tiks atklātas? Vai viņām izdosies glābt savus mīļotos?

Dina Džeferisa, angļu rakstniece, ir dzimusi Malaizijā un pārcēlusies uz Angliju deviņu gadu vecumā, tomēr saglabājusi īpašas jūtas pret savas bērnības zemi un Āzijas kultūru, kas bieži atspoguļota viņas grāmatās. Latviešu valodā tulkoti arī viņas romāni “Tējas plantatora sieva”, “Safīra atraitne” un “Pazudusī māsa”.

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.


Autorei Dinai Džeferisai piemīt īpašs talants savos romānos ar krāšņiem aprakstiem uzburt patiesu un ticamu laika un vietas gaisotni, kas ir spēcīgas enerģijas piesātināta.
Keita Fērnivela, rakstniece

Pārsteidzoši spilgts romāns par mīlestību un uzticību kara laikā.
Reičela Hora, rakstniece

Brīnišķīgs stāsts, burvīgi galvenie varoņi, aizraujošs sižets un krāšņi atainota Toskānas apkārtne... Kā man tas viss patīk! Lieliska lasāmviela un jo īpaši piemērota vasaras atvaļinājumam.
Dženija Eškrofta, rakstniece

Bagātīgs, ievelkošs un aizraujošs sižets, kas mudina šķirt lappusi pēc lappuses, atstājot lasītāju neziņā par grāmatas varoņu likteņiem līdz pat romāna beigām.
Džila Pola, rakstniece

Lasot romānu “Toskānas grāfiene”, rodas sajūta, it kā es piedalītos brīnišķīgā filmā. Sižets ir spilgts, aizraujošs un vēsturiskiem faktiem bagāts. Izcila lasāmviela!
Īva Čeisa, rakstniece

Iesaki draugiem