Apraksts

Jusi Adlers-Olsens (Jussi Adler-Olsen, dz. 1950), dāņu rakstnieks, kura radītie detektīvromāni par Q nodaļu kļuvuši bestselleri daudzās pasaules valstīs un pārdoti vairāk nekā 10 miljonos eksemplāru. Rakstnieks saņēmis vairākas literārās balvas, tostarp prestižo Glass Key balvu (2010) un Haralda Mogensena balvu (2010).

1987. gads. Nete Rozena ir pārliecināta, ka visi pārdzīvojumi palikuši pagātnē. Viņai ir sirsnīgi audžuvecāki un mīlošs vīrs, kas palīdz sākt jaunu dzīvi. Līdz kādu dienu uzrodas vīrs no pagātnes un draud izpostīt Netes laimi.

Tomēr Nete neļaus sevi atkal ievilkt šausmu murgā, viņa negrasās vēlreiz būt par upuri...

2010. gads. Detektīvs Karls Merks pēta Ritas Nilsenas, eskorta firmas īpašnieces, pazušanu. Izmeklēšanā atklājas, ka Ritas nozušana ir nevis atsevišķs gadījums, bet gan cieši saistīta ar noziegumiem, kuri aizsākušies pirms vairāk nekā divdesmit gadiem un turpinās joprojām...

“Lieta nr. 64” ir ceturtā grāmata sērijā par Q nodaļu un Karla Merka izmeklētajām lietām.

No dāņu valodas tulkojusi Dace Deniņa.


Romāna “Lieta nr. 64” tapšanu iedvesmojuši reāli notikumi no Dānijas vēstures tumšākā perioda. Tomēr šajā neprātīgajā trillerī ir vēl daudz kā cita.
The New York Times Book Review

Kad grāmatu sērijas pamatā ir neatrisināti noziegumi, reti izdodas radīt tādu sižetu, kurš gan aizrauj ar vēsturisku stāstu, gan izraisa nepārvaramu vēlmi lasīt līdz grāmatas beidzamajai lappusei. Tomēr Jusi Adleram-Olsenam jau atkal tas izdevies izcili!
Booklist

Romāns “Lieta nr. 64” sniedz iespēju izklaidējošā un arī izglītojošā veidā iepazīt patiesi skandināvisku vidi. Stāsts ir tik neiedomājams, ka pat trilleru rakstnieks neko tādu nespētu izdomāt.
The Boston Globe

J. Adlers-Olsens ar meistarīgu pašpārliecību saplūdina sižeta līnijas, nepiespiesti miksējot gan šausmas, gan pārgalvīgu jautrību. Rodas iespaids, ka autors spētu jautri aprakstīt pat vēdergripu!
Publishers Weekly

Iesaki draugiem