Apraksts

Kurš gan to nezina, ka saimnieks dzīvo pie kaķa, nevis kaķis pie saimnieka! Britu zilpelēkais īsspalvainais runcis Pūcis no grāmatas “Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?” nav nekāds izņēmums. Vēl vairāk – viņš negaidīti kļuvis par jaunas grāmatas galveno redaktoru!

“Kaķis nemierīgi trinās un gribēja turpinājumu,” stāsta rakstniece Agnese Vanaga, grāmatas “Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?” autore. “Viņš, lūk, esot saticis lapsu, bet es neesmu par to uzrakstījusi. Turklāt viņam esot bērniem visādi aizraujoši uzdevumi un jautājumi. Man nekas cits neatlika: es rakstīju, un kaķis laimīgs murrāja.”

Agnesei Vanagai palīgā nāca māksliniece Agate Lielpētere, un abas kopā runča vadībā izveidoja neparastu darbošanās grāmatu, kurā vēlreiz satikt visus “Pagalma enciklopēdijas varoņus” daudzveidīgos uzdevumus.

Grāmatā iespējams zīmēt, krāsot, savienot punktus, risināt mīklas, meklēt atšķirības, sadzīt rokā paslēpušos un sadzīt pēdas, radīt papīra kaķus, cept siera kraukšķus, iejusties dzīvnieka ādā un, protams, iepazīties ar lapsu. Un, lai prieks būtu pilnīgs, grāmatā ir arī uzlīmes un plakāti – divi vienā!

Iesaki draugiem