Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Es jau nojautu, cik viegli būtu iemīlēties Bellā. Tas neprasītu ne mazāko piepūli. Bet neļauties – tas bija citādi. Tas prasīja tik daudz pūļu kā kāpiens augšup pa kailu klints sienu, kad katrs solis prasa sasprindzināt visus spēkus, tik daudz pūļu, ka šķita – man nav vairāk spēka kā mirstīgajam.

Kad “Krēslas” grāmatu lappusēs satikās Edvards Kalens un Bella Svona, dzima leģendārs mīlasstāsts. Taču līdz šim esam uz to raudzījušies tikai ar Bellas acīm. Tagad sengaidītajā Stefanijas Meieres romānā “Pusnakts saule” beidzot ir pavērusies iespēja ielūkoties arī Edvarda dvēselē...

Neaizmirstamais stāsts Edvarda mutē iegūst citu skanējumu, un tajā ievijas daudz tumšākas notis. Bella Edvardu biedē un intriģē vairāk par visu, ko viņš savā vampīra mūžā ir piedzīvojis. Grāmatas lappusēs atklājas arvien jaunas, aizraujošas detaļas par Edvarda pagātni un sarežģīto iekšējo pasauli, un pamazām kļūst skaidrs, kāpēc šī liktenīgā iepazīšanās kļūst par viņa dzīves izšķirošo pavērsienu un cīņu. Kā lai seko savai sirdij, ja tas apdraud Bellu?

Stefanija Meiere, amerikāņu rakstniece un producente, pasaules slavu iekaroja ar sāgu “Krēsla” un romānu “Klejotāja”. Latviešu valodā izdoti arī citi viņas darbi, tostarp trilleris “Ķīmiķe”.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.


“Pusnakts saule” ir sarežģītāks un dziļāks darbs par “Krēslu”, turklāt ne tuvu tik nevainīgs. Lai arī Bellas stāsts aizsāka desmitgadi, kad jauniešu zinātniskās fantastikas un distopijas literatūrā parādījās vesela plejāde līdzīgu varoņu, izrādās, ka īstais stāstījuma spēks un intriģējošākie iekšējās cīņas pavērsieni patiesībā atklājas Edvardā.
Time

Stefanija Meiere patiesi un no sirds raksta par Edvardu un Bellu, un viņu sapni par kopīgu dzīvi, un viņas aizrautība ir lipīga.
Telegraph

Jaunā grāmata sniedz negaidītu, brīnumainu atskārsmi. Tā vedina domāt, ka Bellas un Edvarda attiecības nav centrālais mīlas stāsts “Krēslas” ciklā. Cilvēki un vampīri aizrautīgi veras viens otram acīs, taču patiesā kaislība Stefanijas Meieres grāmatās valda pret lasītāju – un lasītājiem pret autori.
NBC News

Vai šī grāmata patiks lasītājiem, kuriem Edvards bija kļuvis par mīļāko varoni? Noteikti! S. Meiere rakstot ir domājusi par saviem uzticamākajiem atbalstītājiem, un veltījusi grāmatu viņiem. Romāns paver lasītājam iespēju ielūkoties Vašingtonas štata sarežģītākā jaunieša dvēselē un atklāt, kā uzplaukst mīlestība pret sievieti, kurai piemīt stingrāks raksturs, nekā varējām iedomāties.
The Washington Post

Stefanijas Meieres “Pusnakts saule” sniedz piepildījumu, taču nevis pusaugu Bellas Svonas un izskatīgā Edvarda Kalena mīlestībā, bet gan misis Meieres uznācienā, viņai atkal satiekoties ar savu plašo, ilgu pārņemto lasītāju loku. Romāns darīs laimīgus patiesos fanus!
The Wall Street Journal

Iesaki draugiem