Apraksts

Kriminālinspektore Pia Kirhofa tiek izsaukta uz neparastu nozieguma vietu. Kāda uzņēmuma ēkā vairākas dienas neatrasts gulējis miris naktssargs. Ātri vien kļūst skaidrs, ka notikusi slepkavība. Kopā ar Oliveru fon Bodenšteinu Pia veic izmeklēšanu, kuras uzmanības centrā ir pilsoņu iniciatīva, kas iestājas pret plānoto vēja parka ierīkošanu. Izmeklēšana aizved pie zemes gabala Taunusa reģionā, kas pēkšņi kļūst divus miljonus eiro vērts, – un kādam vīram tas maksā dzīvību...

Līdztekus risinās ne mazāk dramatiski notikumi, kas it kā saistīti ar varaskāru politiķu un pērkamu zinātnieku starptautisku sazvērestību ar nodomu cilvēkos uzkurināt bailes no globālās sasilšanas, tādējādi vairojot savu ietekmi un palielinot peļņu.

Nele Noihausa (dz. 1967) ir vācu rakstniece, kuras romāni par Olivera un Pias izmeklētajiem noziegumiem ir populāri daudzās pasaules valstīs un jo īpaši Vācijā. Rietumhesenes policijas prezidents Nelei Noihausai piešķīris goda kriminālkomisāres titulu. “Kas vēju sēj” ir sestais autores romāns, kas tiek izdots latviešu valodā.

No vācu valodas tulkojis Juris Miesnieks.


“Kas vēju sēj” ir spriedzes piesātināts trilleris par mūsdienās aktuālām tēmām, tostarp klimata izmaiņām un alternatīvās enerģijas ieguvi. Šo romānu apdzīvo daudzi personāži, tiek izmeklētas gan slepkavības, gan kukuļošana, un Neles Noihausas prasmīgi savītais sižets, kā allaž, iepriecina uzticīgos lasītājus.
Amazon.de

Vācu rakstnieces Neles Noihausas romānos lieliski izgaismots ļaunums, kas slēpjas parastos cilvēkos, kuri dzīvo ikdienišķu dzīvi parastā pilsētā. Nepieciešama vien motivācija – to var radīt gan nauda vai atriebības kāre, gan vara vai pašaizsardzība –, un ļaunums atmostas un sāk darboties brīdī, kad to vismazāk gaida... Viņas darbi ir reālistiski, un lasītājam ir viegli iejusties un līdzpārdzīvot varoņu emocijām.
Thalia.de

Iesaki draugiem