Apraksts

Izmeklē Paula Pihlaja # 1

Helsinku tuvumā kāda labi zināma biznesmeņa īpašumā tiek atrasts kravas konteiners ar līķi. Policijas komisāre Paula Pihlaja uzsāk izmeklēšanu, un atklātie fakti norāda uz saistību gan ar biznesmeņa ģimeni, gan ar gadiem ilgi veiktiem aizdomīgiem darījumiem Namībijā.
Paralēli izmeklēšanai Paulas personisko dzīvi satricina sen pieņemta lēmuma atbalss, un viņu nomoka vainas apziņa.

Aki un Mila Ollikaineni ir godalgotu somu rakstnieku pāris. Iepriekš abi ir strādājuši un izdevuši savus darbus atsevišķi. “Konteiners” ir pirmais abu kopīgi sarakstītais kriminālromāns par izmeklētāju Paulu Pihlaju. Tas ieguvis galveno balvu Nacionālajā kriminālromānu konkursā, un tiek tulkots un izdots vairāk nekā 15 valstīs.

No somu valodas tulkojusi Gunta Pāvola.


Somija ir kriminālromānu jaunā Meka. Vai nepieciešami pierādījumi? Vienkārši izlasiet A. M. Ollikainenu pirmo romānu! Nav iedomājams vēl labāks sērijas iesākums. “Konteiners” ir izcils!
Marco Schneiders, izdevniecība Bastei Lübbe, Vācija

“Konteiners” ir straujš, spriedzes piesātināts kriminālromāns ar lielisku galveno varoni – inteliģento, empātisko un pragmatisko policijas komisāri Paulu Pihlaju. Arī pārējie grāmatas varoņi un nesamākslotie dialogi notur lasītāju uzmanību un raisa ziņkāri. Tas viss kopā padara “Konteineru” par vienu no tiem literārajiem darbiem, ko nav iespējams nolikt malā neizlasītu. Priecājos, ka arī poļu lasītājiem ir iespēja piedalīties šajā kriminālajā mielastā.
Dominika Dudarew-Osiecka, izdevniecība Czarna Owca, Polija

Ar Nordic noir žanru notiek kaut kas patiešām pārsteidzošs – mūsu visu uzmanība tagad ir pievērsta Helsinkiem. Uzrodas A. M. Ollikaineni un uzreiz satriec mūs. Izcils sērijas sākums! Valoda, gaisotne, varoņi, spriedze – nekā netrūkst, romānā ir viss, un šo autoru duetu neapšaubāmi gaida spoža nākotne. “Konteineru” nevar nolikt malā, tajā ir brīnišķīgi un negaidīti sižeta līkloči un pavērsieni, kas neatstās vienaldzīgus pat visprasīgākos trilleru un Nordic noir fanus.
Vidar Strøm Fallrø, izdevniecība Aschehoug, Norvēģija

“Konteiners” kā svaiga gaisa malks ielaužas mūsdienu piesātinātajā kriminālžanrā – tas ir ne tikai aizraujošs detektīvstāsts, bet arī literāri lieliski uzrakstīts darbs, kurā īpaša uzmanība tiek pievērsta dažādām mūsdienu dzīves aktualitātēm. Turklāt izmeklētāja Paula Pihlaja ir patiesi labs un ticams tēls – spējīga, inteliģenta sieviete, kuru tomēr nomoka pašas pagātne. Vai viņas šķietamais vājums varētu būt arī spēka avots? Ir patīkami sekot līdzi spēcīgai galvenajai varonei, kura vienlaikus ir arī viegli ievainojama.
Lucie Bregantová, izdevniecība HOST, Čehija

Paula Pihlaja ir laba detektīve un arī cilvēks, uz kuru var paļauties gan pagātnes, gan tagadnes problēmu risināšanā. Tam vēl varam pievienot arī citas īstam trillerim nepieciešamās sastāvdaļas: intriģējoša slepkavības metode, spraigs sižets un lieliska valoda. Priecājamies par iespēju arī mūsu holandiešu lasītājus iepazīstināt ar daudzsološo autoru pāri A. M. Ollikaineni!
Soraya Vink, izdevniecība HarperCollins, Holande

Iesaki draugiem