Apraksts

“Meitene A”, viņa atbildēja. “Meitene, kura aizbēga.
Ja nu kādam no jums tas varēja izdoties, tai vajadzēja būt tev.”

Mani sauc Leksa Greisija, bet viņi mani dēvē par meiteni A.
Es uzaugu mūsu ģimenes mājā Mūrvudroudā.
Piecpadsmit gadu vecumā es aizbēgu.
Bet tagad kaut kas man liek atgriezties...

Izcilākais psiholoģiskās spriedzes romāns kopš Gilianas Flinnas “Neatrodamās”.
ELLE

Abigeila Dīna ir angļu rakstniece. Savulaik viņa bijusi grāmatu tirgotāja Waterstones tīklā un tagad strādā par juristi. A. Dīnas pirmais romāns “Meitene A” uzreiz pēc iznākšanas kļuva par starptautisku sensāciju, tas tulkots vairāk nekā 36 valodās, un vairāki laikraksti to nominējuši par 2021. gada labāko grāmatu, tostarp The Times, The Guardian, The Independent u.c. Pēc grāmatas motīviem tiek uzņemts TV seriāls. Papildu informācija par autori: abigail-dean.com

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.


Aizraujošs un ievelkošs romāns, tas sniedz cerību, par spīti nomācošajai bezcerībai, kurā sākotnēji mīt tā varoņi. Autentisks, cilvēcisks un brīnišķīgi uzrakstīts darbs.
Sofija Hanna, Guardian

Abigeilas Dīnas psiholoģiski daudzslāņainais romāns ir par meiteni, kurai izdodas izbēgt no nebrīves, tomēr pagātnes noslēpumi turpina mest ēnu uz viņas dzīvi. Drūmajos sižetos par disfunkcionālām ģimenēm slēpjas kaut kas lasītājus piesaistošs. Iespējams, to izraisa empātija apvienojumā ar personiskām zināšanām. Tomēr dažas grāmatas ieved tik tumšās un tik bīstamās vietās, ka lasītāji tiek nevis vienkārši piesaistīti, bet brutāli ierauti sižetā. Un tāda ir “Meitene A” – romāns, kuru nevar nolikt malā neizlasītu.
www.criminalelement.com

Abigeilas Dīnas trillerim “Meitene A” milzu panākumi ir garantēti! Spēcīgs, intriģējošs un izcili uzrakstīts debijas romāns!
Sunday Express

Līdzīgi kā Emmas Donahjū romānā “Istaba” un Elisas Seboldas darbā “Dārgie pīšļi” arī Abigeilas Dīnas debijas romāna “Meitene A” centrā ir psiholoģiskas traumas portretējums. Tā svarīgākais vēstījums nav atrast vainīgo, bet saprast, kā dzīvot tālāk... Autores rakstītais ir tik cilvēciski un emocionāli spēcīgs, ka rodas nepārvarama vēlme iekļūt stāstā. Lai palīdzētu...
Book Marks

Emocionāli precīzs un tiešs psiholoģiskais romāns. Mūsdienu klasika.
The New York Times

Iesaki draugiem