Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Uzaicinājums uz Jaungada svinībām pēc vairākiem gadiem viņus atkal saved kopā: Dāvidu Belino, kurš mantojis miljoniem vērtus īpašumus, četrus viņa jaunības draugus un Lauru - viņa pievilcīgo mīļāko.

Tomēr nevienam prāts nenesas uz svinēšnu. Draugi ir ieradušies, lai noslēgtu rēķinus ar Dāvidu, kura godkāre un bezkaunīgais egoisms reiz sagrāva viņu plānus. Taču vēl pirms lielās izskaidrošanās Dāvids tiek atrasts nošauts savā darbistabā.

Stundām ilgajā pratināšanā un dramatiskajās sasvtarpējās sarunās kā dīvainā kaledoskopā atklājas seši dzīvesstātsi, seši likteņi, kurus saistīja ilgas pēc draudzības un mīlestības. Un arī sagrāva.

Attēlojot Otrā pasaules kara laika Berlīni, kādu smalku Anglijas internātu, Ņujorkas un Londonas trūcīgo ļaužu un bagātnieku rajonus un pievilcīgās Vīnes ieliņas, Šarlote Linka savērpj liktenīgu, romantisku un baiļu pilnu attiecību tīklu. Ar empātijas un asu intuīciju rakstniece atklāj savu varoņu emocijas, kas diktē viņu rīcību, un cēloņus, kuri ir noveduši pie nozieguma.

No vācu valodas tulkojusi Sinda Krastiņa.

Iesaki draugiem