Apraksts

Mēs visi vēlamies dzīvot tā, lai justu gandarījumu un prieku nevis kaut kad nākotnē, bet katru dienu. Taču... kā to izdarīt?

Jēgpilnas un laimīgas dzīves atslēgu domātāji un filozofi meklējuši jau kopš senseniem laikiem. Somu pētnieks Franks Martela nepiedāvā “piecus soļus līdz laimei” – viņš apkopo fascinējošas idejas no vēstures, filozofijas, literatūras un psiholoģijas, lai rastu atbildi uz pašu svarīgāko jautājumu: kas padara dzīvi jēgpilnu? Šajā optimisma caurstrāvotajā grāmatā Martela pievēršas nevis abstraktas dzīves jēgas meklējumiem, bet gan pavisam konkrētam jautājumam – kā es varu dzīvot jēgpilni? Kas man jādara, lai katras dienas beigās varētu sev sacīt: jā, šī diena nav nodzīvota velti? Kāpēc es esmu neapmierināts ar pašreizējo dzīvi un nemitīgi ilgojos pēc kaut kā cita? Galu galā – kā dzīvot brīnišķīgu dzīvi?

Šis skaisti ilustrētais un pārdomām bagātais darbs uzrunās gan erudītu pētnieku un filozofijas interesentu, gan ikvienu, kurš ir aizdomājies par dzīves jēgpilnību.

FRANKS MARTELA (1981) ir filozofs un psiholoģijas pētnieks, kas specializējies dzīves jēgas pētījumos. Viņa grāmata “Brīnišķīga dzīve” tulkota 18 valodās. Uzziniet vairāk vietnē frankmartela.com vai sekojiet viņam tviterī: @f_Martela

No angļu valodas tulkojusi Gunta Pāvola.

Iesaki draugiem