Apraksts

Zanes Grēviņas grāmata “Našķoties bērnībā” ir kā mīļš apskāviens ar vairāk nekā simt gardām un dažādās bērnībās piedzīvotām receptēm, kuras jebkurš lasītājs varēs izmantot savā ikdienā. Zanei šī ir jau otrā pavārgrāmata, bet viņas pirmā grāmata “Našķoties” atzīta par 2019. gada pirktāko grāmatu Latvijā. Autore dažos gados ir ieguvusi tūkstošiem lasītāju tāda paša nosaukuma blogam, vienkāršā valodā atklājot visdažādākās receptes tiem, kuri vēlas gatavot saprotami un garšīgi.

Grāmatā “Našķoties bērnībā” atrodamas receptes, kuras izdosies un aizvedīs kādā tuvākā vai tālākā atmiņu ceļojumā. Autore ir pārliecināta, ka garšīgākās atmiņas nav jāglabā omas skapī pie porcelāna servīzēm, bet tās var izmantot kā ikdienā, tā svētkos.
 
Pārlapojot grāmatu, rodas sajūta, ka turi rokās Zanes ģimenes albumu, kas ar ļoti personīgiem stāstiem un atmiņām iepazīstina ar bērnībā biežāk gatavotajiem ēdieniem. Grāmata iedalīta septiņās nodaļās, sākot ar brokastīm un beidzot ar dzīrēm ģimenes lokā. Smalkmaizīšu nodaļā atradīsiet visas tās mīļāko bulciņu receptes, kas bērnībā par pāris kapeikām tika ķertas vēl karstas un notiesātas turpat kafejnīcā, bet nodaļā “Kūkas, kēksi, plātsmaizes” radīsiet iespēju savas mājas pārvērst par īstu konditoreju un izmēģināt roku sviesta krēmu un biskvītu pagatavošanā. Nodaļā “Vakariņas” paslēpušās dažādas karbonāžu, ka arī zupu receptes un pat visvienkāršākie makaroni ar gaļu. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka receptes grāmatā iekļuvušas no dažādu laiku bērnībām – pašas autores, kā arī viņas vecāku un vecvecāku bērnībām, tādēļ ko sirdij tuvu grāmatā varēs atrast ikviens un, iespējams, veidot jaunas bērnības atmiņas un receptes tieši savā ģimenē.

Sēdies, draugs, mūsu laika mašīnā! Zane kopā ar Susuru tevi izvedīs vienā garšīgā atmiņu piedzīvojumā un piezemēsies virtuvē ap vakariņu laiku.

Iesaki draugiem