Apraksts

Vientuļš pensionārs rīta agrumā izved pastaigāties suni. Tas viņu vedina uz tiltu pār upīti, un tur vīrs ierauga...
Jā, ko tad viņš ierauga? Kaut ko, kas liek asinīm dzīslās sastingt un izjauc līdzšinējo mazpilsētas mierīgās dzīves plūdumu. Mazpilsētas, kura kriminogēnās situācijas ziņā atzīta par drošāko vietu valstī. Vai tiešām drošāko?

Bet kas ir grāmatas nosaukumā minētā karma? Dažkārt šo vārdu vienkāršoti lieto likteņa nozīmē. Patiesībā ar karmu indiešu filozofiskajās mācībās apzīmē darbību, kas iesāk cēloņu un seku ciklu. Par to jādomā šī romāna galvenajiem varoņiem Jēkabam un Kārlim – jaunības neapdomība un vieglprātība nes sev līdzi reizēm mokošas, reizēm pat traģiskas un grūti pārdzīvojamas sekas. Tomēr tās pilnībā ir jāizdzīvo katram pašam – par visu naudu, jo “karma atlikumu neizdod”.

Kristīne Lubāniņa (1990) ir valmieriete, Vidzemes Augstskolas mediju un žurnālistikas studiju programmas absolvente, kura lasa grāmatas, aizraujas ar rakstīšanu, savukārt enerģiju uzņem pastaigās dabā. “Karma atlikumu neizdod” ir autores pirmais literārais darbs, novērtēts Apgāda Zvaigzne ABC detektīvromānu konkursā.

Iesaki draugiem