Apraksts

“Mēs esam vienkāršu, blusainu bezšķirnes zvēru organizācija. Mēs sevi dēvējam par “Naida nagiem”. Esam nošņurkuši un netīri, mūsu liktenis ir neapskaužams, dzīve pret mums izturas netaisnīgi, taču turpmāk mēs to vairs necietīsim un nesamierināsimies.
Mēs atriebsimies. Mēs turēsim jūs bailēs.”

Šī ir jau trešā grāmata par noziegumiem, kurus izmeklē Tālmeža policisti Āpsis Vecākais un Āpškāns. Šoreiz Āpškāns metas darbā ārkārtīgi dedzīgi, jo viņa motīvi ir dziļi personiski. Viņš ir iemīlējies pasaules skaistākajā kaķē, bet tā ir nolaupīta! Policisti saņem draudu vēstules un izpirkuma maksas pieprasījumu. Āpškāns ir gatavs uz visu...

Anna Starobiņeca izmēģinājusi darbu vairākās profesijās, līdz sapratusi, ka vislabāk viņai patīk sacerēt interesantus stāstus. Šobrīd viņas grāmatas ir tulkotas daudzās valodās, pēc tām uzņemtas kinofilmas, viņai piešķirtas literāras prēmijas. Pieaugušajiem rakstītie darbi ir aizraujoši un šaušalīgi, tāpēc autore tiek dēvēta par Krievijas Stīvenu Kingu. Arī pasakas bērniem ir aizraujošas, bet nav šaušalīgas. Viņa labi zina, ko dara, jo pašai ir divi bērni, kā arī ruds pūdelis Kokoss, kas saprot daudz vairāk nekā gluži parasts suns.

No krievu valodas tulkojusi Māra Poļakova.

Iesaki draugiem