Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Grāmatas izdošanu līdzfinansē Eiropas Savienības programma "Radošā Eiropa".

Stāstu krājumā “Ieslēdz gaismu! Izslēdz gaismu!”, kas lasāms no abām grāmatas pusēm, ir apkopoti desmit skaisti un desmit šausmīgi stāsti, kuri veido spoguļattēlu, aizraujošā veidā atspoguļojot cits citu, un notikumi tajos atainoti no dažādiem skatpunktiem. Lasītājs var izvēlēties, kuru stāstu lasīt vispirms, kā arī mainīt secību pēc saviem ieskatiem.

Kas ir skaistākais vai šausmīgākais, kas ar tevi ir noticis? 
Sallas Simukas jaunajā grāmatā “Ieslēdz gaismu! Izslēdz gaismu!” ir apkopoti desmit skaisti un desmit šausmīgi stāsti par gados jauniem cilvēkiem. Par pirmo mīlestību, par sevis izzināšanu, par to, ka vienu un to pašu situāciju cilvēki var izdzīvot pavisam atšķirīgi.
Tos lasot, uzzināsiet, kāpēc nedrīkst doties lejā uz pagrabu, kas notika suņu parkā, kurš naktī apciemo Klaru aizslēgtajā istabā un cik patiesi svarīgi ir tas, ka beidzot var ieslēgt arī gaismu...

Salla Simuka (dz. 1981), somu rakstniece, pasaules atpazīstamību ir ieguvusi ar Sniegbaltītes triloģiju (“Sārta kā asinis”, “Melna kā ogle”, “Balta kā sniegs”), kuras izdošanas tiesības pārdotas vairāk nekā 50 valstu izdevējiem. S. Simukas sarakstītās grāmatas ir novērtētas ar vairākām literārām balvām, tostarp Topelius Prize un Finland Prize.

No somu valodas tulkojusi Gunta Pāvola.

Tulkotāja Gunta Pāvola ir dzimusi Latvijā un tagad kopā ar ģimeni dzīvo Somijā. Viņa no somu valodas ir tulkojusi vairākas grāmatas, tostarp arī divas, kuru autore ir Salla Simuka, – “Balta kā sniegs” (2014) un “Sirdsmāsas” (2017).

Iesaki draugiem